Home Ostalo Kamere Da li je novi iPhone XS napokon uspio pobijediti kameru prošlogodišnjeg Google...

Da li je novi iPhone XS napokon uspio pobijediti kameru prošlogodišnjeg Google Pixel 2 telefona?

Kako ne predstavljaju svi proizvođači svoje nove pametne telefone istovremeno, povremeno dođe do situacije u kojoj se najnoviji telefon jedne kompanije poredi sa prošlogodišnjim modelom druge kompanije. Naprimjer, Google Pixel 3 tek treba stići u oktobru, a Apple je predstavio iPhone uređaje za ovu godinu, što znači da se novi iPhone XS i XS Max porede sa Google Pixel 2 i Pixel 2 XL uređajima.

Iz gore navedenih razloga, pomislili biste da je iPhone XS mnogo napredniji od Google Pixel 2 uređaja – što i jeste istina s obzirom da novi iPhone donosi najnoviju tehnologiju, međutim postoji jedna stvar na kojoj Apple i dalje kaska za Google-om, a to je kamera.

Naime, prvi testovi, odnosno poređenja kamere Google Pixel 2 XL i iPhone XS Max uređaja otkrivaju kako Pixel uređaji i dalje imaju određenu prednost nad Apple-ovim uređajima, te iako je Apple implementirao novo SmartHDR procesuiranje fotografija, Google-ov softverski inžinjering je i dalje ispred Apple-ovog. Primjere fotografija možete pogledati ispod – iPhone XS Max je sa lijeve strane, dok je Pixel 2 XL sa desne.

Da li je po vašem mišljenju, Apple napokon sustigao Google po pitanju kvaliteta kamere?

(androidcentral)