Home Ostalo Kamere OnePlus ima patent kako vješto skriti stražnju kameru

OnePlus ima patent kako vješto skriti stražnju kameru

OnePlus

OnePlus Kineska tvrtka koja je ne tako davno točnije na CES sajmu potrošačke elektronike predstavila koncept skrivanja stražnje kamere na pametnom telefonu. Navedeni koncept postignut je tako što su kamere „skrivene” ispod elektrokromnog stakla. Riječ je o staklu koji ima mogućnost biti potpuno neproziran no kada korisnik uključi aplikaciju Kamere ono postaje prozirno.

SL1

Glavnina je u tome što je navedeni elektrokromno staklo poprilično skupo te samim time neisplativo za postavljanje na OnePlus pametne telefone ili pak ugradnjom bi cijena OnePlus pametnih telefona uvelike išla u nebesa. S time na umu razvojni inženjeri zatražili su zaštitu novog patenta čiji je razvoj započeo protekle 2019, godine. Radi se o mehaničnom plastičnom poklopcu koji za zadatak ima isto što i elektrokromno staklo no dakako po jeftinijoj cijeni implementacije. Rendere kako bi to moglo izgledati donosi nam poznati portal LETSGO DIGITAL. Navodi se kako na sličan način mogu biti „skrivene” i prednje tj, Selfie kamere.

SL2

Fotografije unutar članka prikazuju navedeni patent koji na različite načine može biti ukomponiran za vješto skrivanje kamera pametnih telefona tvrtke OnePlus. Čelnici tvrtke iznose kako ova druga opcija za same korisnike je mnogo isplativija po pitanju ogrebotina te samim time zaštite leća kamere, dok je elektrokromno staklo podložnije ogrebotinama i razbijanju prilikom slučajnog pada.

SL3

Nije poznato hoće li OnePlus navedeni način „skrivanja” kamere implementirati već u narednom OnePlus 8 modelu i ostaje za vidjeti kako će korisnici reagirati na navedeno, hoće li dočekati objeručke ili s valom kritika.