Home Android Aplikacije Elon Musk savjetuje da koristite Signal

Elon Musk savjetuje da koristite Signal

Platforma za enkriptovano dopisivanje Signalimala je nedavno veliki priliv novih korisnika zbog nove polise privatnosti koju je nametnuo Facebook-ov WhatsApp, ali i tvita Elon Muska na Twitter-u. Naime, navodi se da Signal ima toliku količinu novih korisnika da postoje zastoji u vremenu koje je potrebno da se verifikuju novi nalozi.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Sve je počelo kada je WhatsApp doneo nova pravila privatnosti koja će, kako je navedeno, stupiti na snagu sledećeg meseca. U odnosu na prethodna pravila, kod novih korisnici nemaju mogućnost da izaberu da neće deliti svoje podatke sa kompanijom Facebook, u čijem je Whatsapp vlasništvu. Štaviše, vrlo jasno se navodi da će WhatsApp deliti podatke poput broja telefona, imena profila, ali informacija iz vašeg telefonskog imenika. Međutm, sada su se javili zaposleni iz dve kompanije navodeći da se ipak ništa neće promeniti, čak i posle primene novih pravila.

Znate li šta je Parler i zašto su ga Google i Apple izbacili iz svojih prodavnica aplikacija?

Negde u istom trenutku, Elon Musk je tvitovao svojim pratiocima, kojih ima više od 40 miliona, da bi trebalo da koriste apliakciju Signal za razmenu poruka.

Xiaomi predstavio Redmi Note 9T 5G telefon

Musk, koji je nedavno proglašen najbogatijim čovekom na svetu, takođe je postavio mim koji je predstavljao satiru u odnosu na Facebook-ovu ulogu u napadima na kogres koji su se dogodili ove nedelje. Pređašnja događanja izgleda da su imala kumulativni efekat, rezultirajući milionima korisnika koji su napustili WhatsApp zbog Signal-a, neprofitne usluge fokusirane na privatnost koju je ko-osnovao Brian Acton, ko-osnivač WhatsApp, koji je otišao iz kompanije kada je Facebook počeo da nameće svoja pravila privatnosti koja on vidi kao štetna po korisnike.

iMicro Q2 je dodatak koji vaš telefon pretvara u mikroskop

WhatsApp je čak i zvanično objavio saopštenje u kojem se navodi da se promenama privatnosti u stvari ne menja na koji se način dele podaci između aplikacije i Facebook-a. Međutim, reč kompanije koja nam je u 2018. godini donela Cambrigde Analytica skandal, ipak bi trebalo uzeti sa rezervom.

Hyundai u pregovorima da proizvodi Apple Car