Home Apple iOS Hyundai u pregovorima da proizvodi Apple Car

Hyundai u pregovorima da proizvodi Apple Car

Deonice kompanije Hyundai nikad nisu bile veće u poslednje dve decenije, razlog za to je vest da su stupili u pregovorima sa kompanijom Apple. Naime, spekuliše se da će zajedno da naprave električno vozilo, za koje se pretpostavlja da će nositi naziv Apple Car.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Hyundai će biti zadužen da razvije bateriju za ovo vozilo, te će svaki vid operacije vezane za istu biti premešten u Hyundai ili KIA fabrike u Sjedinjenim Američkim Državama. Kompanija Hyundai je u saopštenju za javnost istakla da primaju razne ponude za saradnju, od strane velikih broja kompanija, ali da odluku još uvek nisu doneli.

Apple je u 2020. godini od App Store prodavnice aplikacija zaradio 64 milijarde dolara

Ipak, navodi se da je ovaj projekat prošao interni pregled Hyundai Motor grupe, ali da se čeka zeleno svetlo predsednika te kompanije Čunga Eui-Sona. Kao što smo napomenuli, deonice te kompanije su naglo porasle za 19%, što je njihov najbolji rezultat u proteklih 20 godina.

9 od 10 novih telefona, aktiviranih u SAD tokom praznika su Apple iPhone uređaji

Reuters je preneo prošlog meseca da Apple planira da izbaci vozilo do 2024. godine, dok Bloomberg ističe da je Apple počeo sa razvojem električnog vozila, ali da će krajnji proizvod stići za pet godina. U međuvremenu, kompanija Hyundai planira da uloži 37 milijardi dolara do 2025. godine u buduću tehnologiju.

Elon Musk nudio da Apple kupi Teslu

Apple radi na proizvodnji električnog automobila, koji se interno zove Project Titan, još od 2014. godine. Da tu ima nečeg, te da nije u pitanju samo trač, potvrdila je i kompanija Hyundai: “Razumemo da Apple razgovara sa velikim brojem proizvođača automobila, uključujući i Hyundai Motor. Kako su pregovori još uvek u ranoj fazi, ništa nije odlučeno” – istakli su iz ove kompanije.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

(mobit)