Home Android Aplikacije Facebook nadogradio Messenger aplikaciju novim opcijama

Facebook nadogradio Messenger aplikaciju novim opcijama

Ako ste proteklih dana ažurirali svoju aplikaciju Facebook Messenger, vjerojatno ste odmah primijetili neke promjene. Najočiglednija je promjena u izgledu ikone aplikacije, koja uz već dobro poznatu plavu, sad ima i pink boju. Ali logo nije jedina promjena koju je Messenger donio, a ove druge bi se mogle svidjeti brojnim korisnicima.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Facebook je odlučan u namjeri da Messenger pretvori iz aplikacije za dopisivanje, u aplikaciju za druženje. Tako korisnici mogu organizovati zajedničko gledanje video sadržaja pomoću opcije dijeljenja ekrana. Dovoljno je organizirati “sobu” u Messengeru, pozvati prijatelje i potom podijeliti svoj ekran s njima. Proširene su i reakcije na poruke tako da sad korisnici sami mogu dodati emotikone koje najčešće koriste i jednostavnim dvostrukim pritiskom na poruku zalijepiti rekaciju koju su ranije odabrali.

Recenzirali smo Galaxy Note20, pogledajte šta mislimo njemu

Dodatno je moguće prilagoditi i izgled “naljepnica” odnosno “stickera” koje korisnici šalju u porukama te tako još bolje i lakše izraziti svoj stav i raspoloženje. Takođe, moguće je i promijeniti pozadinu na svakom chatu te tako izbjeći situacije u kojima u krivi chat upišete (i pošaljete) poruku.

Foxconn želi da kreira “Android za električne automobile”

Promjene koje Facebook polako uvodi na svoje platforme za razmjenu poruka (Instagram, Messenger i WhatsApp) zapravo je polagano spajanje tih platformi u jednu veliku komunikacijsku platformu. Već je ranije započelo spajanje platformi zahvaljujući kojem korisnici mogu komunicirati jedni s drugima, bez obzira koriste li Instagram ili Facebook Messenger.

https://www.facebook.com/watch/?v=653896961997131

(zimo)