Home Android Aplikacije Google izbacio Parler iz Play Store prodavnice aplikacija

Google izbacio Parler iz Play Store prodavnice aplikacija

Donald Tramp nalozi na neodređeno vreme sklonjeni su sa Instagram i Facebook mreža, otkazani su mu Discord serveri, YouTube, Facebook i Twitch brišu neke njegove video zapise, a Twitter je zauvek zabranio lični nalog bivšeg američkog predsednika. Sve ovo je dovelo do migracije Trampa, kao korisnika društvenih mreža na PARLER, a sa njim i velikog broja njegovih pristalica na tu novu društvenu mrežu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Parler je društvena mreža konzervativaca koji govore ono što misle javno, kako stoji u opisu same aplikacije i podseća najviše na Twitter. Nakon mnogih zabrana Tramp je prešao na Parler, koji je sad u problemu – aplikacija je pred zabranom i na AppStore-u, a Play Store je već izbacio. Google je objasnio da se to dogodilo zbog nepoštovanja pravila ponašanja unutar mreže tj. zbog otvorenih poziva na nastavak nasilja u Vašingtonu, u kojima je nekoliko osoba izgubilo život.

Nove glasine ponovo tvrde kako će Samsung Galaxy S21 serija telefona biti jeftinija nego prethodna

Google je rekao da će Parler biti van Play prodavnice dok god ne reši moderaciju komentara tj. sadržaja unutar aplikacije, tako da se pozivi na nasilje više ne vide. I Apple je dao rok Parler timu da sredi istu stvar, inače će aplikacija biti izbačena i iz AppStore-a tokom 9. ili 10. januara.

Ovo su novosti koje donosi Xiaomi MIUI 12.5 korisnički interfejs

Za Android korisnike ovo nije toliko loša vest, jer se Parler može slobodno preuzeti sa sajta aplikacije ili iz alternativnih prodavnica, ali za iPhone, iPad i iPod korisnike jeste. iOS ne dozvoljava nijedan drugi način instalacije softvera osim putem AppStore-a i to bi za mnoge korisnike iz a samu aplikaciju Parler bio veliki udarac.

Huawei P50 će navodno stizati sa punjačima od 135W

Parler tim nije komentarisao situaciju za sada i odbili su da bilo šta kažu za The Verge, Rojters i druge novinske agencije i medije.

Microsoft sprema vizuelni redizajn Windows 10 operativnog sistema

(mobit)