Home Android Telefoni Nove glasine ponovo tvrde kako će Samsung Galaxy S21 serija telefona biti...

Nove glasine ponovo tvrde kako će Samsung Galaxy S21 serija telefona biti jeftinija nego prethodna

Vjerovatno već svi znaju kako se Samsung odlučio pomjeriti predstavljanje novih Galaxy S uređaja sa početka evropskog Mobile World Congres sajma koji se tradicionalno održava u februaru, na kraj američkog Consumer Electronics Show sajma koji se ove godine održava od 11. do 14. januara, a sama prezentacija nove Galaxy S serije se se održati 14. januara i nosiće ime “Welcome to Everyday Epic“.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Nakon činjenica, pređimo na glasine, a one tvrde kako se Samsung odlučio sniziti cijene svojih telefona, te ako je vjerovati južnokorejskom dojavljivaču pod imenom Landsk, cijena Galaxy S21 telefona bi trebala biti 850 dolara, Galaxy S21+ će koštati 1050 dolara, dok će Galaxy S21 Ultra imati cijenu od 1250 dolara, što bi bilo pojeftinjenje od 50 dolara za Galaxy S21 i Galaxy S21+, odnosno 100 dolara za Ultra verije.

Ovo su novosti koje donosi Xiaomi MIUI 12.5 korisnički interfejs

Iskreno ne vjerujemo previše u ovakav tip glasina, o pojeftinjenju uređaja, ali sa druge strane činjenica je da kineska jeftinija konkurencija sve više oduzima tržište Samsungu koji mora ponuditi tehnološku revoluciju kao što su telefoni sa savitljivim ekranima, ponuditi svoj ekosistem poput Apple ili korigovati cjene Android uređaja klasičnog formata kako bi ostao konkurentan.

Huawei P50 će navodno stizati sa punjačima od 135W