Home Ostalo Internet Twitter trajno ugasio nalog Donalda Trampa

Twitter trajno ugasio nalog Donalda Trampa

Nakon bojazni da bi mogao da izazove nove nerede u SAD-u, Twitter je odlučio da permanentno blokira i ukloni nalog predsednika Trampa. U saopštenju koje su izdali tim povodom navedeno je da su u kontekstu strašnih događaja iz prethodnih nekoliko dana, zakljlučili da eventualna buduća kršenja Twitter polisa mogu da izazovu dalje destruktivne akcije i da su stoga odlučili da nalog Donalda Trampa zatvore.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Takođe, naveli su da Tramp neće moći da zaobiđe ovu zabranu otvaranjem novih naloga ili upotrebom aliasa. Svaki nalog za koji se utvrdi da je na bilo koji način povezan sa njim, biće takođe odmah ugašen. Iako je Tramp već i ranije kršio pravila Twitter-a, kompanija je njegov nalog držala otvorenim zbog toga što se radilo o svetskom lideru i kanalu čiji je kontekst bio davanje informacija od javnog interesa. Međutim, sada kada je njegov mandat došao do kraja, više nema potrebe da se nad njegovim nalogom sprovode specijalna pravila „zaštite“.

Nove glasine ponovo tvrde kako će Samsung Galaxy S21 serija telefona biti jeftinija nego prethodna

Samo u poslednjih nedelju dana, dva predsednikova tweet-a su okarakterisana da potencijalno iniciraju nasilje u kontekstu nedavnih događaja. U sredu je Trampov nalog suspendovan na 12 časova. Granica je pređena kada on nije osudio grupu pristalica koje su organizovale nasilne nerede u zgradi Kapitola, dok je Kongres imao sednicu na kojoj su potvrđivani rezultati izbora. U jednom Tweet-u, Tramp je podelio video na kojem je blago podsticao grupu da se vrati, ali ih je istovremeno uveravao da ih voli i da su oni „posebni“. Učestala i veoma opasna kršenja Twitter-ovih polisa, dovela su do toga da kompanija odluči da zauvek ugasi Trampov nalog.

Ovo su novosti koje donosi Xiaomi MIUI 12.5 korisnički interfejs

Tramp je na ovu permanentnu suspenziju odgovorio da Twitter neće moći da ga ućutka i da su prekršili ustavno pravo slobode govora.

Huawei P50 će navodno stizati sa punjačima od 135W

(pcpress)