Home Apple iOS Google nastavio ažuriranje svojih iOS aplikacija

Google nastavio ažuriranje svojih iOS aplikacija

Google je mnoge svoje iOS aplikacije ostavio bez ažuriranja od početka decembra. Ovo je otvorilo prostor za postavljanje pitanja, čak i negodovanja, jer su korisnici počeli da viđaju notifikacije kako su njihove aplikacije zasterele. Međutim, ovoj fazi je konačno kraj. Google je konačno nastavio da ažurira svoje glavne iOS aplikacije revizijom na YouTube. Iako je reč o ispravci greške, nagoveštava da bi se Gmail i druge aplikacije mogle uskoro nadograditi.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Nije sigurno samo šta je podstaklo dugo odlaganje ažuriranja. Neki su sugerisali da je Google imao primedbina Apple-ove oznake za čuvanje privatnosti u aplikacijama, ali kompanija nije imala primedbi, bar ne javno. Obećali su da će dodati detalje o privatnosti dok su ažuriraju iOS aplikacije i tiho su ažurirali YouTube aplikacije nižeg profila Music, Studio i TV.

Iz WhatsAppa se oglasili po pitanju korisnika koji ne prihvate nova pravila dijeljenja informacija o korištenju sa Facebookom

Postoji određeni pritisak da se uskoro ažuriraju druge aplikacije. Iako Google može da progura neke funkcije putem ažuriranja na strani servera i weba, aplikacije poput Chrome-a mogu biti osetljive na bezbednosne probleme ako ih ne zakrpe. Takođe postoje šanse za buduće tehničke probleme. Ako je YouTube popravka početak većeg talasa nadogradnji, mogli bi pružiti olakšanje korisnicima iPhone-a i iPad-a koji se u velikoj meri oslanjaju na Google usluge.

Video koji prikazuje kako bi trebao izgledati iPhone 13 na osnovu dosadašnjih glasina

(pcpress)