Home Android Aplikacije Google office aplikacije će moći vršiti izmjene direktno na Microsoft Office fajlovima

Google office aplikacije će moći vršiti izmjene direktno na Microsoft Office fajlovima

Korisnici G Suite-a sada će moći da uređuju, komentarišu i sarađuju na datotekama Microsoft Office-a na Android uređajima pomoću Google-ovog softvera za kancelarijsku produktivnost.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ovo ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tabela i prezentacija na mobilnim uređajima više neće morati da pretvaraju Microsoft Office dokumente u format koji funkcioniše sa Google-ovim mobilnim aplikacijama. Funkcija Office uređivanja u G Suite nudi alate za saradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane opcije deljenja i kontrole.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Takođe, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte. Da bi koristili Office uređivanje, korisnici moraju da otvore Google drajv i tamo sačuvaju Office datoteku sa kojom žele da rade. Na Google drajvu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu da kliknu na „Otvori u Google dokumentima/tabelama/slajdovima “.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Funkcija podržava:

  • Word datoteke: .doc, .docx, .dot
  • Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint  datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Ova funkcija počeće da se uvodi za korisnike od 8. septembra 2020. godine. U ovom trenutku, ne spominje se dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, međutim Google je ranije najavio da će iOS biti dostupan kasnije ove godine.

(pcpress)