Home Android Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Sredinom februara ove godine Google je prvo počeo sa testiranjem Android 11 operativnog sistema sa developerima i od tada je kompanija objavila veliki broj buildova. Sada je Android 11 postao zvanično dostupan, ali nije ekskluzivan samo za Pixel telefone. Uređaji kompanija OnePlusXiaomi, OppoRealme takođe dobijaju ažuriranje.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ipak, Google je implementirao neke funkcije koje će prvo biti dostupne na Pixel modelima. Moguće je koristiti Live View uz Location Sharing u Maps. Na ovaj način korisnici mogu da znaju gde se nalaze njihovi prijatelji i mogu se sastajati bez potrebe za slanjem adrese. Tu je i novi Smart Reply na Pixel tastaturi. Pixel telefoni će moći da formiraju i sugestije za aplikacije zasnivano na dobu dana.

Huawei će SAD koštati 1.8 milijardi dolara

Pored navedenog, Android 11 ima veliki broju novih funkcija za sve korisnike. Ažuriranje operativnog sistema implementira oblačiće za poruke (slično Facebook Chat Heads), a tu su i obaveštenja za razgovore. Prisutne su i nove kontrole media fajlova, kao i kontrole privatnosti.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Android 11 ima novu funkciju snimanja ekrana, dok je meni za taster za paljenje u potpunosti prerađen (prikazuje smart home uređaje, opcije plaćanja i drugo).

Pojavile se prve konkretne informacije kada stiže Huawei HarmonyOS

Zajedno sa Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 i Pixel 4a serijom uređaja, Android 11 otvorenu betu dobijaju i sledeći modeli:

OnePlus 8, OnePlus 8 Pro
Oppo Find X2, X2 Pro, Reno 3, Reno 3 Pro
Realme X50 Pro
Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro

Video koji demonstrira na koji način funkcioniše rotirajući ekran LG Wing telefona

(benchmark)