Home Android Aplikacije Google Photos ukidaju opciju neograničenog prostora za fotografije korisnika

Google Photos ukidaju opciju neograničenog prostora za fotografije korisnika

Google Photos je aplikacija koja je obožavana od strane mnogih Android i iOS korisnika jer je nudila opciju smještanja neograničene količine fotografija u Google oblak, te se korisnici nisu morali brinuti da će ostati bez svojih fotografija u slučaju gubitka ili kvara telefona.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Prije nekoliko godina, Google je ograničio takvu mogućnost kada je u pitanju originalni kvalitet fotografija, ograničio je na kapacitet i slobodno mjesto koje korisnik posjeduje na svom Google Drive. Opcija smještanja kompresovanih fotografija koje Google kompresuje uz male gubitke kvaliteta je ostala neograničena, ali sada i tome dolazi kraj.

Qualcomm navodno dobio dozvolu da prodaje čipove Huaweiju

Google je prošli mjesec predstavio svoju Google One uslugu koja omogućava korisnicima backup kompletnog telefona, kao i neke druge mogućnosti poput VPN-a, ali se nakon prvih 15 GB plaća. Google je očigledno shvatio da je besplatni Google Photos konkurencija njihovoj novoj One usluzi, te odlučio da od 1. juna 2021. godine ukine neograničeni prostor čak i za kompresovane korisničke fotografije citirajući kako korisnici svaki mjesec na Google Photos dodaju preko 28 milijardi fotografija pa im ponestaje prostora. Da ne bude sve tako crno, dobra vijest je to kako fotografije koje ste do sada postavili u oblak neće ulaziti u limit od 15 GB.

Spisak Samsung telefona koji će dobiti Android 11 i OneUI 3.0

Ali ako ćemo iskreno, Google One usluga i ne košta previše, odnosno cijena počinje od 2 dolara mjesečno za 100 GB prostora, što je dupli kapacitet za istu cijenu u odnosu na recimo Apple iCloud. Da li ste koristili ovu mogućnost Google Photos i da li vas ova odluka pogađa?

Huawei prodaje Honor za 100 milijardi juana