Home Ostalo Huawei prodaje Honor za 100 milijardi juana

Huawei prodaje Honor za 100 milijardi juana

Prošlog meseca su počeli da se pojavljuju izveštaji o potencijalnoj prodaji Honor-a, koji predstavlja više budžetski orijentisano odeljenje za pametne telefone kompanije Huawei. Sada se u novim izveštajima tvrdi da je ta prodaja u toku, a kupac je kineski konzorcijum predvođen kompanijom Digital China, koja je trenutno odgovorna za distribuciju Honor uređaja u Kini, kao i lokalna vlada Shenzhena.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Navodi se da je sporazum vredan 100 milijardi juana (15,2 milijarde dolara), četiri puta više nego što je predloženo u originalnom izveštaju, a prodaja uključuje sve od brenda, istraživanja i razvoja do upravljanja lancem snabdevanja. Pored Digital China, u kupovinu bi bile uključene i tri investicione kompanije, od kojih bi svaka imala vlasništvo između 10% i 15% izdvojene kompanije, koja bi se zvala Honor Terminal.

Beta verzija Huawei HarmonyOS će korisnicima biti dostupna u aprilu 2021. godine

Američka vlada uvela je za Huawei ozbiljna ograničenja, što je kompaniji učinilo gotovo nemogućim poslovanje sa američkim kompanijama poput Google-a ili Qualcomma. Ova prodaja je verovatno namenjena odvajanju Honor divizije kako na nju ne bi uticala ova ograničenja.

Turčin ima kolekciju od 1000 mobilnih telefona

Honor uređaji su činili 26% prodaje pametnih telefona kompanije Huawei – koja je iznosila 51,7 miliona jedinica – tokom trećeg tromesečja ove godine, prema procenama analitičke kompanije Canalys. Stoga ima smisla što Huawei pokušava da sačuva Honor brend, s obzirom na to da je već donekle popularan. Pored toga, ukoliko se Honoru ukinu ograničenja koja su sada na snazi, brend bi na kraju mogao ponovo početi da isporučuje svoje telefone sa Google servisima, čineći ove uređaje atraktivnijim na evropskim tržištima na kojima su korisnici najviše navikli na ove modele.

Nokia 8000 4G će koristiti KaiOS operativni sistem

(benchmark)