Home Ostalo Gadgeti Google predstavio Home Hub pametni zvučnik sa ekranom

Google predstavio Home Hub pametni zvučnik sa ekranom

Pored novih telefona i tableta, Google je na svom velikom hardverskom događaju predstavio još neke uređaje. Među njima su i Google Home Hub i novi Chromecast.

Home Hub je pametni displej, sa cenom od 149 dolara, a biće dodtupan od 22. oktobra u UK, SAD i Australiji. Praktično se radi o Google Home pametnom zvučniku, sa prikačenim ekranom. Ekran osetljiv na dodir omogućava dodatnu interakciju sa Google Assistantom i prikaz rezultata umesto puke glasovne interakcije.

Na Home Hubu je moguće koristiti i druge Google servise, kao što su Photos, Maps, Calendar i YouTube. Za muziku, tu su Spotify, Pandora i iHeartRadio podrška.

Za razliku od drugih pametnih displeja na tržištu, Home Hub nema kameru. Google se namerno odlučio za ovakav potez kako bi korisnicima omogućio da bez bojazni od narušavanja sigurnost postave uređaj gde žele.

Home Hub ima senzor ambijentalnog osvetljenja i radi uz AI kako bi omogućio funkciju pod nazivom Ambient EQ. Ovo prilagođava osvetljenje na ekranu uslovima oko njega.

Google je osvežio i svoj Chromecast streaming dongle potpuno novim izgledom. Uređaj je i dalje dostupan po ceni od 35 dolara, kao i njegov prethodnik, u Charcoal ili Chalk varijantama.

Novi Chromescast je za 15% brži od modela prethodne generacije i sposoban je za 1080p 60fps streaming. Može da funkcioniše i kao Chromecast Audio, omogućavajući reprodukciju muzike u sinhronizaciji sa drugiom Chromecast uređajima i Google Home zvučnicima.

(benchmark)