Home Ostalo Gadgeti Google za ovu godinu sprema Pixel pametni sat

Google za ovu godinu sprema Pixel pametni sat

Izvori sajta Nikkei tvrde da imaju detalje o Google-ovim planovima za objavu uređaja tokom 2019. godine, koji uključuju nekoliko noviteta za popularni brend. Za početak, izgleda da insajderi potvrđuju glasine o jeftinijim Pixel telefonima.

Izveštaj ne sadrži mnogo detalja, ali sugeriše da će budžetska Pixel linija imati cenu koja je niža od one za iPhone XR od 749 dolara. Ranije glasine su govorile o srednjim i velikim uređajima sa LCD ekranima od 1080p, Snapdragon 670 procesorima, 32GB prostora za skladištenje, kamerom od 12MP na poleđini i jednom prednjom kamerom.

Pored ovoga, pomenuto je da Google radi i na pametnom satu – ovo je prvi put da će kompanija objaviti sopstveni pametni sat, a da ne sarađuje sa partnerima kao što je LG. Malo detalja je poznato o uređaju, ali bi ovo moglo objasniti činjenicu da je Google kupio neke od Fossilovih tehnologija za pametne satove.

Drugi dodaci liniji Google proizvoda bi navodno uključivali “ažuriranu verziju” kompanijinog Home zvučnika, novu sigurnosnu kameru i očekivano osveženje za Pixel telefone iz gornjeg segmenta.

Nikkei nije istakao kada bi ovaj hardver mogao biti isporučen, ali izgleda da će Google-ov tim za uređaje i hardver imati veoma uzbudljivu i ispunjenu godinu pred sobom.

(benchmark)