Home Android Intelu odobrena saradnja sa Huaweijem, Qualcomm i dalje čeka odluku

Intelu odobrena saradnja sa Huaweijem, Qualcomm i dalje čeka odluku

Huawei je trenutno u veoma neobičnom i nezgodnom položaju, izazvanom sankcijama američke administracije, kao i odlukama koje kompanijama iz SAD brane da sarađuju sa Huaweijem. Međuitim, izgleda da se naslućuju neke promene, jer izvori bliski ovoj temi sugerišu da je Intel dobio licencu da sarađuje sa Huaweijem.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Kao što je poznato, kompanije mogu da se prijave za licencu, a američka vlada odlučuje koje kompanije mogu da posluju sa Huaweijem. Za sada još ništa nije zvanično, ali se navodi da je Intel gotovo siguran kada je odobrenje licence u pitanju, dok ostale kompanije još uvek čekaju odobrenje.

Apple je rezervisao kompletan TSMC proizvodni kapacitet za svoj A14 čipset

Huawei je zvanično potvrdio da Qualcomm čeka na licencu, a čim je dobije kineska kompanija će početi da poručuje Qualcommove čipsetove, s obzirom na to da više ne može da se oslanja na sopstvene Kirin čipove.

Kineski proizvođač čipova SMIC je vjerovatno naredna kompanija koja će završiti pod američkim sankcijama

Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer je Qualcomm u pregovorima sa administracijom SAD već neko vreme. Različiti izveštaji su sugerisali i da se AMD prijavio za dobijanje licence za prodaju svojih čipova za više kineskih firmi i gotovo je sigurno da je i Huawei na toj listi.

Huawei sprema desktop računare i monitore

(benchmark)