Home Android Aplikacije Jetpack Joyride donosi puno zabave na vaše Android uređaje

Jetpack Joyride donosi puno zabave na vaše Android uređaje

Jetpack Joyride je još jedna igra iz HALFBRICK STUDIOS, koji je i kreator jednog od najpopularnijih naslova za Android: Fruit Ninja. Jetpack Joyride donosi pojednako mnogo zabave kao i Fruit Ninja samo na malo drugačiji način. Naime, vi ste u ulozi Barry Steakfries-ja koji na svom “jetpack-u” ide na avanturu kroz različite terene, sakupljajući zlatnike i izbjegavajući razne prepreke, dok razni naučnici hodaju i umiru ispod vas. Cilj igre je “putovati” što duže tako što ćete Barry-ja pomicati gore dole na displayu, odnosno samo dodirivati kad treba dodati gasa jetpacku, dok se brzina pojavljivanja prepreka ubrzava. Princip igre je vrlo jednostavan i izuzetno zarazan. Barry kada ne leti svojim jetpackom, zbog gravitacije pada na pod i trči a na vama je da odlučite kada se treba ponovo vinuti u zrak i izbjeći prepreke. Snažan faktor koji je ujedno doprinijeo i elementu zabave jesu misije koje trebate sa Barryijem ispunjavati. Misije nisu obavezne, ali njihovim ispunjavanjem prelazi se na sljedeći nivo što se i nagrađuje zlatnicima. Zlatnici u igri otvaraju set novih mogućnosti kao nadogradnju na postojeće. Tako na primjer, moguće je Barryju dati magnet tako da svi zlatnici u blizi budu automatski pokupljeni, da se opremi boljim jetpackom, patikama koje brže odskaču, da rakete teže pogode Barryja i sl. I na sve to, HALFBRICK STUDIOS je dodao još vozila kojima Barry može prelaziti dodatne metre. U vozila (koja se mogu pokupiti svakih nekoliko stotina metara) uvršteni su sljedeći:

   • Crazy Freaking Teleporter – kapsula u kojoj Barry sjedi i može se naizmjenično teleportovati po displayu jednim klikom. Vrlo je efikasno za izbjegavanje svih vrsta prepreka ali treba vremena da se nauči upravljati.

teleporter

   • Lil Stomper – mehanički robot koji trči i može skakati. U letu je moguće uključiti i njegov interni jetpack i time usporiti pad. Dobar je za čišćenje većeg broja hodajućih naučnika.

stomper

  • Bad as Hog – motor u stilu Harley Davidsona koji skače poprilično visoko. Uz motor Barry se opremi i sačmaricom kojom ubija naučnike ispred sebe.

badashog

  • Gravity Suit – odijelo koje dozvoljava Barryju da mjenja sebi gravitaciju, pa tako u jednom trenutku pada dole, a u sljedećem “pada gore”. Gravity Suite je aluzija i na istoimenu igru za iOS

gravity

  • Profit Bird  crvena metalna ptica koja podsjeća na pticu iz Angry Birdsa ali ova kao gorivo koristi pare. Sama od sebe pada ali tapkanjem po displayu ići će sve više uvis.

profit

  • Mr. Cuddles – mehanički robot kojeg Barry upravlja, vrlo sličan Shenlongu iz Dragon Ball anime-a,  za koji imaju još dvije aluzija, a to je mogućnost kupovine plave kose (“Powered Up Hair“) za Barrya i ona košta 9001 zlatnik te odjeće za borbu (“Super Suit“).

mrcudles

Muzika u igri dosta podsjeća na 4bitnu i 8bitnu muziku iz Super Mario-a pri čemu uzimanje zlatnika zaista ima vrlo sličan zvuk kao u spomenutom naslovu. Grafika je dosta jednostavna obzirom da je 2D igra međutim uočava se jako veliki broj detalja, posebno na HD Android uređajima, ali i pri mjenjanju izgleda Barryja evidentno je da se razvojni tim zaista potrudio da napravi ugođaj kakav većina drugih igara nema. Treba napomenuti da svaki put kad nešto pogodi Barryja dok je u nekom od vozila, vozilo se uništava ali Barry će nastaviti dalje na svom jetpacku. Uz ispunjavanje misija i napredovanje po pitanju nivoa, u igri se nalazi još i dostignuća (achievements) koji doprinose uzbudljivosti jer podstiču igrača da igra što više i da ih sve ispuni do kraja. Jetpack Joyride je naslov uz koji ćete sigurno provesti sate igrajući. Jedina mana koju pripisujemo ovom izvrsnom naslovu je nemogućnost igranja na Android uređajima koji imaju procesore frekvencije takta 600 MHz i niže međutim veća smartphoneova novije genercije posjeduje dosta brže procesore.

Video trailer za Jetpack Joyride:

[youtube id=”Jzxi8nid9BQ” width=”600″ height=”350″]
Dodatne informacije:

Naslov: Jetpack Joyride qr-jetpack
Cijena: Besplatno
Verzija: 1.3.5
Autor: Halfbrick Studios
Preuzimanja: 10,000,000 – 50,000,000
Veličina: 30 MB
Ocjena: 4.6 (225,444)
Kategorija: Igre