Home Uputstva KingRoot – root-ujte svoj telefon jednim klikom

KingRoot – root-ujte svoj telefon jednim klikom

Ako ste ikada pokušali root-ovati svoj telefon znate koliko to nekada zna biti komplikovan proces.

Aplikacija za računar, KingoRoot koju smo vam predstavili prije više od godinu dana je proces root-ovanja dosta pojednostavila, ali očigledno da može bolje. Kineski alat sličnog imena, KingRoot je prisutan već duže vrijeme ali do sada nije postojala verzija na engleskom jeziku. Sada je napokon preveden i napokon možete root-ovati svoj telefon na jednostavan način.

Naravno, kao ni sva univerzalna rješenja ni ovo nije svemoguće i uspješnost je 50 do 60 posto, ali dovoljno je samo posjetiti KingRoot stranicu, preuzeti APK fajl i pokrenuti ga. Ako ne znate šta je APK fajl i kako se instalira, pročitajte uputstvo koje možete pronaći ovdje. Ovaj alat dokazano radi i na najnovijim modelima telefona sa Lollipop verzijom Androida, ali kao što smo naveli, nije 100% uspješan.

Sam KingRoot možete preuzeti sa ove adrese, preuzimate ga klikanjem na veliko plavo dugme.

Kada završite root-ovanje, možete preuzeti Root Checker koji provjerava da li ste root-ovali svoj telefon.

Napomenimo da ne znamo da li je KingRoot povezan sa alatom KingoRoot koji smo ranije objavili, te ne snosimo nikakvu odgovornost ako nešto krene po zlu u toku root-anja jer sam alat nije otvorenog koda i zna se da koristi propust u vezi kamere da stekne root privilegije, tačan način šta radi nije poznat.

Kao i uvijek, root-anje radite na svoju odgovornost.

[youtube id=”QicDqTKb_sU” width=”600″ height=”350″]