Home Apple iOS Lažna Trezor aplikacija preuzeta sa Apple App Store ukrala bitcoine u vrijednosti...

Lažna Trezor aplikacija preuzeta sa Apple App Store ukrala bitcoine u vrijednosti od 1 milion dolara

Phillipe Christodoulou izgubio je 17.1 bitcoin ili više od milion dolara po trenutnom kursu, zbog upotrebe lažne Trezor aplikacije sa zvaničnog Apple-ovog App Store-a. Povodom tog nemilog događaja, korisnik je izjavio da je više zabrinut i uznemiren zbog Apple-a, nego zbog materijalnog gubitka.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Maliciozne i lažne aplikacije već dugo vremena predstavljaju problem za kripto korisnike. Međutim, ovde je slučaj da je lažna Trezor aplikacija za iOS preuzeta sa App Store-a. Kompanija koja se bavi hardverskim wallet-ima potvrdila je da ne stoji iza Trezor aplikacije, a pokazalo se i da je već pre nekog vremena obavestila Apple o tome. Očigledno da to nije imalo efekta, a posledice su bile katastrofalne po Phillipe-a.

Poznato koliko često vaš mobilni telefon šalje podatke proizvođaču

Takođe, 2. decembra 2020. godine, kompanija je objavila i Tweet koji se tiče sličnog upozorenja za Android korisnike, u kome je navedeno da se pripaze svi korisnici njihovog uređaja. U poruci je navedeno da je u pitanju scam i da nema nikakve veze sa SatoshiLabs-om i Trezorom.

Korisnici iOS uređaja su lojalniji kupci nego vlasnici Androida

Sama aplikacija nije samo lažni wallet, već je i maliciozna, pošto je hakerima omogućila da ukradu sve Phillipe-ove Bitcoin-e. U trenutku kada se to desilo, njihova vrednost je iznosila oko 600.000 dolara, ali je po sadašnjem kursu ta vrednost prešla milion dolara. Korisnik je izjavio da Apple ne sme da prođe nekažnjeno zbog toga, pošto stalno tvrde da imaju najsigurniju prodavnicu aplikacija na svetu i da su njihove aplikacije testirane, proverene i sigurne. Međutim, s tim se ne slažu nezavisni analitičari koji navode da su Apple-ovi bezbednosni standardi nekonzistentni i da se različito primenjuju, u zavisnosti da li Apple ima koristi od toga.

Apple sprema Watch koji će biti otporniji na ekstremne uslove korištenja

(pcpress)