Home Ostalo Gadgeti LG bi mogao implementirati zvučnik-ekran na svoje naredne pametne satove

LG bi mogao implementirati zvučnik-ekran na svoje naredne pametne satove

LG je na ovogodišnjem MWC-u  predstavio top model LG G8 ThinQ uređaj koji se od standarda današnje top klase jedino isticao ekranom sposobnim reprodukovati zvuk. Sličan princip ekrana kao slušalice još je prije pokrenuo Xiaomi, ali LG ne misli ostati samo na telefonima.

Prema posljednjoj prijavi patenta Evropskom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva (EUIPO), LG je zaštitio ekran koji može proizvesti zvuk ali za klasu 9 telefona, odnosno telefonaa u obliku pametnog sata.

Naravo, ovo ne znači da ćemo uskoro vidjeti takav ekran na budućem pametnom satu LG-a, ali tehnologija svakako ima potencijala. Uklanjanjem rešetke zvučnika postigla bi se puno bolja vodootpornost ali i uštedilo nešto mjesta ispod ekrana. I sama tehnologija, doduše, uzima određeni dio prostora, pa će zanimljivo biti vidjeti kako će se cijela stvar razvijati.

Za razliku od mnoštva pametnih satova iz Google Wear serije, LG je otišao poprilično naprijed u inovacijama. Njegov Watch W7 sa mehaničkim kazaljkama je inovativan način borbe za što dužim nošenjem pametnih satova na ruci s obzirom da je trajanje baterije još uvijek problem. Naravno, takav princip ima i svojih mana s obzirom na vidljivost sadržaja, ali LG-jeva sklonost eksperimentisanju bi mogla završiti uvođenjem ekrana koji mogu reprodukovati zvuk na pametne satove.

(mobhr)