Home Apple iOS Mac računari zasnovani na ARM čipovima će i dalje posjedovati Thunderbolt standard...

Mac računari zasnovani na ARM čipovima će i dalje posjedovati Thunderbolt standard povezivanja

Apple je ove godine odlučio da pravi velike korake, pa je tako jedna u nizu odluka udaljavanje od Intelovih čipova i početak proizvodnje sopstvenih, ARM čipova.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Kompanija obećava korisnicima da će novi čip i dalje podržavati Intelov standard Thunderbolt USB-C za povezivanje na novim računarima, uprkos nedostatku Intel procesora.

Prvi ARM Apple laptop će biti MacBook Pro 13.3″

Iako su Apple i Intel pre više od deset godina zajedno dizajnirali i svetu predstavili Thunderbolt, čak i dan danas kupci uživaju u brzini i fleksibilnosti ovog priključka na Mac uređajima. Apple je nakon objavljivanja raskida saradnje sa Intelom kada su u pitanju čipovi ostavio korisnike u čudu da li će Thunderbolt i dalje postojati na novim Mac računarima. Stiže potvrdan odgovor iz ove kompanije, a to je da će i ubuduće Thunderbolt biti podržan u svim Mac uređajima.

iPhone 12 bi trebao imati nova premium sočiva na svojim kamerama

Podrška za Thunderbolt još uvek ne ide uz uređaje kao što je iPad Pro, zasnovan na ARM arhitekturi. On ima USB-C port, ali ne i Thunderbolt 3. Čak i developer kit dolazi sa verzijom USB-C. Sve ovo dolazi u jeku objava od strane Intela da će uskoro izaći Thunderbolt 4 standard. Očekuje se da će Apple predstavi prve Mac-ove zasnovane na ARM arhitekturi pre kraja 2020. godine, a da u naredne dve godine kompletno prebaciti liniju svojih proizvoda na sopstvene čipove.

Facebook tamni mod je počeo pristiza na iOS uređaje

(pcpress)