Home Ostalo Gadgeti Maskica koja pretvara mobitel u pribor za jelo

Maskica koja pretvara mobitel u pribor za jelo

Svijet crowdfundinga zaista sadrži sve i svašta, te se često pojavi i nekoliko neobičnih projekata. Neki od njih ispostave se kao ideje koje nikad ne zažive, ali ima i onih koji nekim čudom pronađu put do kupaca iako su na prvi pogled potpuno bezvezne. Za ovaj koji danas predstavljamo još nije poznato u koju od ovih kategorija će se svrstati, a dovoljno je bizaran da nam privuče pozornost.

Izvjesni Sergey Mast iz Singapura na Kickstarteru je pokrenuo kampanju za proizvod naziva sphoon_phork. Kao i sam naziv, koji bi trebao spojiti pojmove spoon (kašika), fork (viljuška), te phone (telefon), ovaj dodataka za mobitel trebao bi ga pretvoriti upravo u to – pribor za jelo. Riječ je o gotovo potpuno uobičajenoj maskici za pametni telefon nekog od najvećih svjetskih proizvođača, ali na koju se može dodati plastična kašika ili viljuška. Zašto, pitate se? Pa zato da možete istovremeno obavljati dvije aktivnosti, jesti i gledati u ekran mobitela. Neće vas valjda jedan običan ručak na desetak minuta odvojiti od Instagrama?

Za ovaj mobitelski escajg njegovi izumitelji na Kickstarteru traže oko 30 dolara (za rane narudžbe), a kao cilj kampanje postavili su nešto više od 11.000 američkih dolara. Do sada su, u prvih nekoliko dana, prikupili tek 256 dolara pa se čini kako interesa kupaca baš i nema. No, kampanja traje još tri sedmice pa ne bi bilo neobično da ovaj neobični proizvod ipak prikupi neku značajniju svotu.

(bug)