Home Ostalo MediaTek je u trećem tromjesječju ove godine bio najveći svjetski prozvođač čipova...

MediaTek je u trećem tromjesječju ove godine bio najveći svjetski prozvođač čipova za mobilne telefone

Prema navodima iz izveštaja analitičke komopanije CounterPoint, MediaTek je bio najveći proizvođač čipsetova za telefone tokom trećeg tromesečja 2020. godine.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Xiaomi sada vrijedi 100 milijardi dolara

Tajvanski proizvođač čipova je u trećem tromesečju držao 31 procenat tržišnog udela. CounterPoint ističe da je kompanija najbolje poslovanje imala u cenovnom rangu između 100 i 250 dolara. Tržišta Kine i Indije su u najvećoj meri doprinela da tajvanska kompanija bude na vrhu liste najvećih proizvođača čipova globalno. Qualcomm je, s druge strane, tokom istog perioda zabeležio tržišno učešće od 29 procenata. Kompanija iz SAD je na godišnjem nivou zabeležila pad od 2%. Međutim, Qualcomm je zato uzeo titulu najvećeg vendora 5G čipova u trećem tromesečju ove godine. Kompanija je svojim rešenjima pokretala 39% svih 5G telefona globalno.

Srbija odustala od uvođenja 5G mreže u 2021. godini

Elon Musk nudio da Apple kupi Teslu

Izveštaj CounterPointa takođe pominje da se potražnja za 5G telefonima duplirala tokom prethodnog tromesečja, a 17 procenata svih telefona prodatih u tom periodu su bili 5G modeli. Prognozira se da će trećina telefona isporučenih tokom četvrtog tromesečja 2020. imati 5G podršku.

Kentucky Fried Chicken (KFC), poznati proizvođač brze hrane, predstavio konzolu za igranje

Testovi Samsung Exynos 2100 čipseta pokazuju kako ne zaostaje za Snapdragon 888 čipom

(benchmark)