Home Apple iOS Naredni macOS nosi ime Monterey

Naredni macOS nosi ime Monterey

Apple je najavio najnoviju verziju svog MacOS operativnog sistema, a sa macOS Monterey verzijom kompanija je dodatno ispolirala i poboljšala svoju softversku platformu za Mac uređaje.

Balkan Android slavi osmi rođendan i nagrađuje svoje posjetioce

Jedna od najistaknutijih funkcija macOS Monterey-a je Universal Control, evoluirana forma Apple Continuity funkcije, koji omogućava lako korišćenje i prebacivanje tastature i miša na Mac i iPad uređajima. Pored toga, korisnici će moći da reprodukuju sadržaj sa iPad ekrana i muziku na Apple računare, preko AirPlay funkcije. Ovo je još jedan način koji olakšava rad na više Apple uređaja i saradnju sa drugim Apple korisnicima.

Apple FaceTime pozivi uskoro stižu na Android i Windows

Apple je implementirao i neka poboljšanja u Safari, kao što su skladniji tabovi, grupisanje tabova, a kompanija konačno omogućava Safari ekstenzije i za svoje mobilne platforme. Takođe, Apple planira da automatizaciju načini lakšom za macOS Monterey korisnike, preko Shortcuts funkcije. Operativni sistem stiže sa nekoliko ugrađenih Shortcuts opcija, a korisnici će moći sami da konfigurišu svoje prečice, kao i da importuju Automator akcije.

Poznato više detalja o kamerama i baterijama iPhone 13 serije

Apple je developerima omogućio preview za macOS Monterey, dok će javni preview biti objavljen narednog meseca. Kao i uobičajeno, finalna objava operativnog sistema se očekuje tokom jeseni.

Krenula proizvodnja 120 Hz ekrana za iPhone 13 seriju telefona

(benchmark)