Home Ostalo Nestali paketi iz Kine počeli stizati korisnicima nakon medijskih priloga

Nestali paketi iz Kine počeli stizati korisnicima nakon medijskih priloga

parcels boxes with kraft paper, isolated on white

Nakon pisanja medija o tome kako su pošiljke naručene preko “Aliekspresa” počele da kasne i po nekoliko meseci pa i da ne stižu, kao i da je poštarina nekih proizvoda počela višestruko da premašuje njihovu cenu, neke misterizono nestale narudžbine počele su masovno da stižu.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

“Poslednja dva dana građani prijavljuju da im paketi stižu masovno i to im stižu paketi koji su naručivani u različitim vremenskim intervalima, to znači da su negde stajali i neko se sada dosetio nakon cele ove buke i rekao – hajde to sada isporučujte ljudima da bi se taj problem koliko-toliko amortizovao”, rekao je  za RTS Dejan Gavrilović iz Udruženja “Efektiva”.

Uprava carina Srbije se oglasila povodom optužbi da Kina više neće da šalje pošiljke jer nestaju u carini/pošti

U Pošti Srbije, koja distribuiše pošiljke kupljene preko interneta, RTS su uputili na zvaničan sajt gde, izmđu ostalog, piše da su netačne i neosnovane optužbe da pošiljke sa robom kupljenom preko interneta nestaju u Srbiji i da je za to odgovorna Pošta Srbije. Transport je na početku pandemije bio u prekidu, što je izazvalo kašnjenja u isporuci nekih međunarodnih pošiljaka od tri meseca, a sada se situacija normalizuje, takođe, piše na sajtu.

Huawei postao najveći proizvođač mobilnih telefona, isporučio više telefona od Samsunga u drugom kvartalu 2020. godine

Iz organizacija potrošača “Efektiva” su za Nova.rs ranije naveli da je krađa pošiljaka malih vrednosti, koje iz Kine na ovaj način stižu u Srbiju, razlog za ukidanje opcije besplatne isporuke. Kako tvrde u “Efektivi”, male pošiljke počele su masovno da se kradu u Srbiji, pre nego što stignu do krajnjeg kupca. Tragom ovih navoda, Nova.rs je pitanja poslala i javnom preduzeću “Pošte Srbije”, na šta odgovor nisu dobili.

Facebook uvodi program provjere istinitosti sadržaja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji

(novars)