Home Aplikacije Petal Search – Find Apps je Huawei aplikacija koja vam olakšava instalaciju...

Petal Search – Find Apps je Huawei aplikacija koja vam olakšava instalaciju aplikacija

Kompanija Huawei je objavila dostupnost “Petal Search – Find Apps” vidžeta za pretragu, koji stiže preinstaliran na novoj Huawei P40 seriji telefona. Takođe, moguće ga je pruzeti preko AppGallery servisa. Petal Search funkcioniše kao most za pristup milionima aplikacija i način pretrage vesti, fotografija i drugog sadržaja preko početnog ekrana uređaja.

Postoji jako jednostavan trik kako ugasiti sve reklame na YouTube

Kako je još uvek na snazi odluka američke administracije koja kompaniji Huawei ne dozvoljava saradnju i poslovanje sa firmama iz SAD (a posebno sa kompanijom Google), to znači da najnoviji hardver kineske kompanije ne može da koristi Google servise, uključujući i Google Play Store, Google Maps, YouTube ili Gmail.

Recenzija i test Samsung Galaxy Note10 lite

Huawei već ima AppGallery – zamenu za Play Store, sa sopstvenom selekcijom aplikacija i igara. Servis se konstantno nadograđuje i unapređuje. Sada je kineska kompanija prtedstavila i “Petal Search – Find Apps” vidžet. Ova opcija će automatski pretraživati web kako bi peonašla aplikacije za P40 seriju telefona. Ova pretraga uključuje eksterne prodavnice aplikacija, ali i sve u okviru  Huawei AppGallery.

Recenzija i test Samsung Galaxy S10 lite

Huawei obećava da se sva pretraga obavlja uz pravovremenu zaštitu sigurnosti korisnika. Petal Search – Find Apps će nuditi opcije za preuzimanje zasnovano na korisnikovoj pretrazi, bilo da je u pitanju link iz AppGallery, link sa sajta developera ili preuzimanje sa eksterne prodavnice aplikacija.

Huawei bi sa Mate 40 telefonom mogao prihvatiti trend 108 megapikselnih kamera

Petal Search – Find Apps vidžet za pretragu trenutno podržava više od 40 jezika i dostupan je u 45 zemalja i regiona, sa planovima za dodatno širenje dostupnosti u budućnosti. Nova alatka za pretragu stiže preinstalirana na Huawei P40 seriji (P40 Pro, P40 i P40 Lite) kao i za postojeće Huawei korisnike, a dostupna je za preuzimanje preko AppGallery.

(benchmark)