Home Apple iOS Pojavila se nova potvrda glasina kako Apple sprema sopstveni pretraživač Interneta

Pojavila se nova potvrda glasina kako Apple sprema sopstveni pretraživač Interneta

Iako Google plaća između 8 i 12 milijardi dolara svake godine kompaniji Apple kako bi Google.com bio podrazumjevani pretraživač na iOS i MacOS uređajima, ali s obzirom da su Sjedinjene Američke Države podigle optužnicu protiv Google za monopol kada su u pitanju Internet pretraživači, to bu se uskoro moglo promijeniti.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Sve su češće glasine kako Apple sprema sopstveni pretraživač Interneta, a sad stižu i prve konkretne informacije o tome, jer je Financial Times pronašao da kada korisnik izvrši pretragu u Todays View kategoriji, rezultati koji se prikazuju stižu od Apple, ne od Google. Takođe, Apple je zaposlio John Giannandrea, bivšeg Google menadžera zaduženog upravo za usluge pretrage.

Testovi ispadanja iPhone 12 pokazali da li Apple Keramički Štit zaista radi

Apple iPhone 12 Pro Max ima manju bateriju nego iPhone 11 Pro Max

Da ispred kompanije Apple nije lak posao potvrđuju sa Columbia Business School, od kojih su novinari Financial Timesa dobili izjavu da će Apple jako teško sustići moderne pretraživače, posebno prednost koju Google ima iako su primjetne sve češće posjete Applebot softwara koji krstari webom i skuplja informacije.

Očekuje se da EMUI 11 bude prelaz sa Google Androida na Huawei HongMeng/Harmony operativni sistem

Pojavile se glasine kako Samsung neće uključiti punjač i slušalice u pakovanje Galaxy S21/S30 telefona

Dodajmo još kako se Apple sigirno nije lako odlučio na takav potez jer navedenih 8 do 12 milijardi dolara koje im Google plaća čini oko 20% prihoda koji Apple ostvaruje od sektora usluga.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?