Home Ostalo Očekuje se da EMUI 11 bude prelaz sa Google Androida na Huawei...

Očekuje se da EMUI 11 bude prelaz sa Google Androida na Huawei HongMeng/Harmony operativni sistem

Nije tajna da Huawei radi na Harmony OS platformi, kao sopstvenom operativnom sistemu. Ovaj OS je pominjan i kao HongMeng OS. Različiti izveštaji su ukazivali na to da bi Huawei u budućnosti mogao zameniti Android svojim Harmony OS-om.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Sada najnovije informacije sugerišu da je operativni sistem povezan za EMUI 11, a ističe se da bi upravo ova verzija platforme mogla pomoći u eventualnoj tranziciji na Harmony OS. Navodi se da EMUI 11 koristi isti framework kao HongMeng OS, a znamo da je ova verzija korisničkog interfejsa zasnovana na Androidu 11. Takođe, pominje se da Huawei možda neće razvijati EMUI 12.

Google osvježio izgled i dodao nove opcije u YouTube aplikaciju

Zaigrajte Warhammer: Vermentide 2 potpuno besplatno tokom narednih 5 dana

Za sada, beta verzija HongMeng OS 2.0 platforme će biti omogućena za uređaje kao što su televizori, pametni satovi i automobili. HongMeng OS 2.0 OTA bi mogao biti dostupan za prve mobilne uređaje koji stižu uz preinstalirani EMUI 11 OS. Očekuje se da će Harmony OS prvo dobiti telefoni sa Kirin 9000 čipsetom, nakon čega stiže na uređaje koje pokreće Kirin 990 5G. Nakon toga slede ostali Kirin modeli, zaključno sa uređajima koje pokreću Kirin 810 i Kirin 710.

Pojavile se glasine kako Samsung neće uključiti punjač i slušalice u pakovanje Galaxy S21/S30 telefona

Glasine tvrde kako će Galaxy S21/S30 serija telefona biti manja evolucija, a ne revolucija u odnosu na Galaxy S20

(benchmark)