Home Apple iOS Pred samo predstavljanje, navodno su procurili svi detalji o iPhone 12 telefonima

Pred samo predstavljanje, navodno su procurili svi detalji o iPhone 12 telefonima

Deli nas svega nekoliko dana od predstavljanja naredne generacije iPhone modela, koja bi trebalo da nosi naziv iPhone 12 serija. Apple će svoju sledeću prezentaciju održati 13. oktobra, a u međuvremenu su se pojavile informacije o karakteristikama, ceni i dostupnosti iPhone 12 linije.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Prvo, očekuju se četiri telefona, sa podrškom za Dolby Vision snimanje videa. Telefoni takođe dobijaju Super Retina XDR displeje sa Ceramic Shield Front Cover zaštitom.

Kongres SAD utvrdio da su Google, Apple, Facebook i Amazon monopolisti

Najmanji model stiže sa 5.4-inčnim ekranom i nosiće naziv iPhone 12 mini. Tu je 6.1-inčni iPhone 12, koji će biti naslednik iPhone 11 modela. Oba telefona stižu u crnoj, beloj, crvenoj, plavoj i zelenoj boji, kao i u varijantama skladišta od 64GB, 128GB i 256GB. Telefoni imaju dve kamere na poleđini – standardnu i ultraširoku.

Glasine tvrde kako će iPhone još dvije generacije zadržati notch

iPhone 12 mini i iPhone 12 će imati početne cene od 699 i 799 dolara. Pretprodaja mini modela kreće od 6. novembra, a na tržištu će se naći od 13. novembra, dok iPhone 12 na tržište stiže 23. oktobra.

Za manje od 7 dana zaradio 100,000 dolara od ikonica za iOS 14

Tu su i iPhone 12 Pro i Pro Max, koji će biti dostupni u zlatnoj, srebrnoj, grafit i plavoj boji. Početna cena ovih telefona iznosi 999 i 1099 dolara, a biće dostupni sa 128GB, 256GB i 512GB skladišnog prostora.

Sve češće optužbe u pravcu Apple da koriste mafijaške metode reketiranja developera

Premijum modeli stižu sa poboljšanim kamerama, a zanimljivo je da će iPhone 12 Pro Max navodno imati bolje kamere nego iPhone 12 Pro. Oba telefona će imati standardnu, ultraširoku i telefoto kameru sa LiDAR senzorom (Pro Max će imati bolju žižnu daljinu od Pro modela, kao i 5x optičko zumiranje naspram 4x za Pro model, te navodno 47% veći senzor u odnosu na prethodnika).

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

iPhone 12 Pro će se u pretprodaji naći od narednog petka, a dostupnost na tržištu kreće sedam dana kasnije. S druge strane, iPhone 12 Pro Max stiže kasnije i na tržištu će se naći od 20. novembra.

(benchmark)