Home Ostalo Gadgeti Prestigio predstavio tastaturu koja istovremeno služi i kao TouchPad

Prestigio predstavio tastaturu koja istovremeno služi i kao TouchPad

Iza ovog proizvoda brenda Prestigio krije se ekipa momaka iz Belorusije koja je osmislila prilično nesvakidašnji uređaj. U pitanju je tastatura koja je većim delom svoje površine osetljiva na dodir i efektivno služi kao tačped. Pritom je prelaz sa „kuckanja” na „pipkanje” potpuno automatski. Takođe, Prestigio Click&Touch donosi još nekoliko lepo osmišljenih detalja.

Na prvi pogled, ovo je još jedna kompaktna bežična tastatura – dok je ne dodirnete

Na prvi pogled, ovo je još jedna kompaktna bežična tastatura – dok je ne dodirnete. Kao što rekosmo, tasteri su osetljivi na dodir; zapravo, većina njih, pošto je od ove funkcije izuzeta razmaknica i svi ostali tasteri u donjem redu, kao i oba ’Shifta’, ’Caps Lock’ i ’Enter’. Efektivno, 84 odsto površine ove tastature je osetljivo na dodir, što je jedan baš poveliki tačped. Laganim dodirom tastera i povlačenjem prsta Click&Touch automatski prelazi u tačped režim rada. Isto tako, prvi pritisak na neki taster prebacuje je u režim kucanja. Da bi aktivni režim rada bio jasniji, na sredini gornje ivice nalazi se duguljasta lampica koja svetli plavo ili zeleno.

U kategoriji univerzalnih tastatura za korišćenje sa više uređaja, Prestigio Click&Touch je sasvim solidan proizvod, ali u kategoriji ulaznih uređaja koji se koriste „iz fotelje”, ovo je verovatno najbolje što smo do sada videli. Ako vaš pametni televizor smatrate kućnim ljubimcem, možda biste mogli da ga častite ovako kvalitetnim dodatkom.

(svetkompjutera)