Home Android Aplikacije RECENZIJA: Alex – novosti iz regije

RECENZIJA: Alex – novosti iz regije

Nastavljamo i dalje sa recenzijama aplikacija sa m:tel Android lige 2, danas je na na redu aplikacija koja je osvojila 3. mjesto u pojedinačnoj kategoriji. Naime, radi se o aplikaciji pod imenom “Alex“, autora Vladimira Glušca Ril. Pošto je ova aplikacija zauzela treće mjesto na već pomenutom takmičenju, kao nagradu je osvojila i 3 000 KM.

Evo što i sam autor kaže o aplikaciji.

Sve novosti iz regiona na jednom mjestu.
Alex objedinjuje vaše ​​omiljene RSS izvore u jedinstveni mozaik informacija. Ušteda vremena i jednostavnost aplikacije svakako će Alex uvrstiti u vaše favorite.
Uz jutarnju kafu ili čaj, Alex će zamjeniti čitanje dnevnih novina i postati dio vašeg svakodnevnog rituala.

Kategorije: Vijesti, Sport, Magazin i Tehnologija.

Jednostavnim klikom podesite izvore koje želite pratiti: Blic, Index, Jutarnji list, Klix, Kurir, Mondo, Nezavisne Novine, Oslobođenje, Vesti, 24Sata…

Ja sam ovu aplikaciju preuzeo odmah čim su objavljeni rezultati iz čistog razloga, jer mi se svidio dizajn iste. I mogu vam reći da se nisam pokajao, ovo je vjerovatno najbolja aplikacija što se tiče izgleda na m:tel Android lige 2 takmičenju. Aplikacija izgleda veoma lijepo i pregledno, a pri tome je i dalje jednostavna. I od prvog dana instaliranja je koristim za povremeno čitanje kratkih vijesti, i mogu vam reći da sam zadovoljan.

Nedostatak je što se nekad prilično sporo očitavaju vijesti  (nije do brzine Interenta), taj element aplikacije bi svakako mogao napredovati. Postoje različite kategorije vijesti, koje možete pregledati, i sve prilično dobro funkcioniše, osim u kategoriji Magazin, kada očitate neku vijest, koja sadrži galerije, ne prikazuje više slika, nego samo jednu ili nijednu.

Zaključak nakon ove kratke recenzije je to da je ovo dobra aplikacija i da vam je preporučujete ako želite da pročitate kratke vijeti iz više izvora. Međutim i tih nekoliko manjih nedostataka, čijim eventalnim popravkom, ovo postala još bolja aplikacija.

Preuzimanje aplikacije je preko OVOG linka ili skeniranjem QR koda koji se nalazi ispod.

ALEX: Slike

ALEX: Preuzimanje

QRCode

Naslov: Alex – novosti iz regije
Cijena: Besplatno
Verzija: 1.1.0.237
Autor: Vision Objects
Preuzimanja: 500 – 1.000
Veličina: 850k
Ocjena: 4.4 (17)
Kategorija: Novine i časopisi