Home Android Aplikacije RECENZIJA: Market Komparator

RECENZIJA: Market Komparator

market komparator

Danas ćemo uraditi recenziju aplikacije koja je zauzela 2. mjesto u studentskoj kategoriji m:tel Android lige 2. Naime, radi se o aplikaciji Market Komparator, autora Nikola Čorlija i Igor Trnčić.

Evo šta sami autori kažu o aplikaciji:

Aplikacija Market komparator služi za provjeru kvaliteta i cijena proizvoda pri kupovini. Za rad aplikacije neophodna je internet konekcija. Brzim skeniranjem barkoda na artiklu korisniku je omogućen pregled utisaka i prosječna ocjena kvaliteta proizvoda od strane potrošača kao i ostavljanje sopstvenog utiska. Takođe dostupne su informacije o najnižoj cijeni u registrovanim prodavnicama kao i slika artikla. Sve informacije sami korisnici obezbjeđuju i čuvaju se u jedinstvenoj bazi podataka.

Ideja iza ove aplikacije je prilično zanimljiva i dobra, jer bi nam ova aplikacija trebala služiti tome da provjerimo cijene nekog proizvoda u različitim trgovinama. To fino zvuči u teoriji, međutim, aplikacija je prilično prazna, nema velik broj proizvoda, a ima još manji broj aktivnih prodavnica. Ma da je to i logično jer ima samo 100-500 preuzimanja, i pitanje je koliko od toga ima aktivnih instalacija i aktivnih korisnika.

Ako ova aplikacija zaživi kod  većeg broja ljudi, onda bi imali stvarno dobro aplikaciju, koja bi bila praktično primenjiva. U tehničkom smislu, aplikacija je prilično dobro realizovana. Omogućeno je dodavanje artikala skeniranjem bar koda, prilikom dodavanja artikala možete takođe i dodati prodavnicu, i sliku artikla. Nedostatak je što su slike male, i što dodirom na njih one se ne prikazuju slike u većoj rezoluciji.

Odlična stvar što korisnici mogu za postojeće artikle dodavati cijenu ili ostaviti utisak o tome proizvodu. Takođe, mogće je ocijeniti neki proizvod. Moguće je pretraživati proizvode, ali ja nisam skontao kako da ponistim pretragu i da se vratim na listu proizvoda. To mi je malo čudno bilo, jer sam morao se vratiti na početni ekran, pa opet otvoriti listu proizvoda.

Zaključak je da ovo super ideja, i da je  tehnički dobro realizovana, ali da joj nedostaje aktivnih korisnika, kako bi više zaživjela u praksi.

Link za preuzimanje aplikacije: Market Komparator, ili jednostavno skeniranjem QR koda ispod.

 Market Komparator Slike

Dodatne informacije

QRCode
Naslov: Market Komparator
Cijena: Besplatno
Verzija: 1.0
Autor: Nikola Čorlija i Igor Trnčić
Preuzimanja: 100 – 500
Veličina: 1.1 MB
Ocjena: 4.0 (12)
Kategorija: Kupovina