Home Aplikacije RECENZIJA: mtel open IPTV – TV program

RECENZIJA: mtel open IPTV – TV program

Danas ćemo uraditi  recenziju aplikacije koja je zauzela drugo mjesto u pojedinačnoj kategoriji m:tel Android lige 2, i na taj način osvojila 4 000 KM. Naime, radi se o aplikaciji mtel open IPTV – TV program, autora Mihajla Savića.

Mtel open IPTV – TV program je aplikacija koja omogućava jednostavno praćenje TV programa velikog broja TV stanica pomoću vašeg Android uređaja. Kao, što se može i iz samog imena vidjeti ona je prevenstveno planirana za korisnike m:tel Open IPTV usluge, ali pošto se nalaze pregledi programa velikog broja TV stanica, ne vidim razlog zašto je možda neko ne bi koristio i ko nije korisnik te usluge, a želi da jednostavno i brzo sazna pregled programa za određenu TV stanicu.

Aplikacija je jednostavna i veoma informativna. Pristup Internetu se koristi samo prilikom osvježavanja podataka. Što znači da nakon preuzimanja pregleda programa,  kasnije možete isti pregledati i bez Internet veze. Jedina zamjerka je što vremenski interval trajanja neke emisije i dan emitovanja iste (u pozadini) i nisu nešto jasni, i pregledni, to bi moglo biti mnogo ljepše realizovano.

Mtel open IPTV – TV program vam omogućava da podijelite neku određenu emisiju putem društvenih mreža, bluetooth-a, e-maila i sličnih servisa. Takođe, još jedna veoma dobra stvar jeste i mogućnost da napravite alarm za određenu emisiju, i da na taj način ne zaboravite za emitovanje emisije.

Zaključak je to da je ovo jednostavna i veoma informativna aplikacija prvenstveno za korisnike m:tel Open IPTV usluge, ali i za druge korisnike koji žele brzo saznati TV program omiljenog kanala. Upitan je jedino dizajn aplikacije, koji po mom ukusu ružan.

Link za preuzimanje aplikacije je preko QR koda ispod ili dirketno preko ovog linka: mtel open IPTV – TV program.

QRCode

Naslov: mtel open IPTV – TV program
Cijena: Besplatno
Verzija: 1.012
Autor: Mihajlo Savić
Preuzimanja: 500-1000
Veličina: 688k
Ocjena: 3.8 (8)
Kategorija: Zabava