Home Android Telefoni Samsung Galaxy A72 bi mogao imati 6 kamera i optičku stabilizaciju slike

Samsung Galaxy A72 bi mogao imati 6 kamera i optičku stabilizaciju slike

Samsung je 2018. godine predstavio svoj prvi telefon sa četiri kamere – Galaxy A9. Sada kompanija sprema model sa pet kamera na poleđini, a ovaj telefon će takođe biti deo A serije koja se uobičajeno koristi za eksperimente sa kamerama.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

The Elec izveštava da će Samsung Galaxy A72 biti prvi telefon južnokorejske kompanije sa pet kamera na poleđini. Očekuje se sledeća lista senzora: 64MP glavna kamera, 12MP ultraširoka, 8MP telefoto (3x zoom), 5MP makro i 5MP senzor dubine.

Sony obustavio isporuku kamera Huawei-ju

Ranije glasine su sugerisale i da će A72 biti prvi telefon iz A serije koji će imati OIS (optičku stabilizaciju slike). Kada je u pitanju selfi kamera, očekuje se jedan senzor od 32MP.

Neobičan razlog zbog kojeg je jedno selo svako jutro u 7 časova ostajalo bez Internet veze

Samsung Galaxy A52 će takođe biti deo naredne generacije A serije telefona, a ovaj model će se zadovoljiti sa četiri kamera senzora na poleđini, kao Galaxy A51.

Zapalila se Huawei razvojna labratorija u gradu Dongguan u Kini

Samsung ima visoka očekivanja od Galaxy A72 i A52 modela, a izveštaj tvrdi da se očekuje kombinovana prodaja od oko 30 miliona primeraka, što će činiti oko 10% Samsungove ukupne prodaje.

(benchmark)