Home Apple iOS U Velikoj Britaniji ukradeno 48 paleta Apple proizvoda

U Velikoj Britaniji ukradeno 48 paleta Apple proizvoda

Glavna autocesta koja povezuje London i Leeds postala je mjesto jedne od najvećih pljački u Velikoj Britaniji posljednjih godina. Naime, grupa, očito dobro informisanih i organizovanih pljačkaša, presrela je kamion koji je prevozio Appleove proizvode i ukrala robu u vrijednosti pet milijuna funti.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Kako je priopćila policija Northamptonshirea, pljačkaši su presreli i zaustavili kamion te vezali vozača i čuvara koji je putovao s njim. Zatm su otpojili prikolicu od kamiona na koji je bila priključena, prebacili je na drugi kamion koji je spreman čekao i mirno se odvezli. Kako policija ističe, kamion i prikolica su poslije pronađenji u Leicestershireu, ali paletama s uređajima nema ni traga, pa vjeruju da su prebačeni u treće vozilo.

Ekran iPhone 12 ima problema sa zelenom bojom

Policija im aželju razgovarati s bilo kim tko je možda vidio nekoliko vozila uz cestu kod raskrsnice broj 18 na M1 između 19:45 i 20 sati u utorak, 10. novembra. Pogotovo ako ima snimku s kamere iz vozila, stoji u zvaničnom saopštenju. Dodaju i kako bi željeli razgovarati sa svima kojima su u posljednje vrijeme ponuđeni Appleovi proizvodi “u neobičnim situacijama ili po neobično niskoj cijeni”. Zanimljivo, iz policije nisu navodili o kojim je tačno uređajima riječ ali to nije spriječilo ljude da se na Twitteru zabave s komentarima poput “To je puno jabuka, koliko je bio velik taj kamion?”.

Kamera iPhone 12 Pro uspjela osvojiti četvrto mjesto na DxOMark testu

U svakom slučaju ovo je jedna od većih pljački Appleovih proizvoda u posljednje vrijeme koja bi se mogla pokazati neisplativom. Naime, Apple veoma pažljivo prati sve uređaje prije, a i poslije prodaje te ih može blokirati i učiniti potpuno neupotrebljivima čim se oni spoje na internet. Uzevši to u obzir, pljačkaši bi uskoro mogli biti ponosni vlasnici 5 miliona vrijednog elektronskog otpada.

Apple predstavio MacBook Air 13, MacBook Pro 13 i Mac Mini računare zasnovane na Apple M1 ARM čipu

(zimo)