Home Ostalo Gadgeti Unboxing Xiaomi PowerBank – Mnogo više nego što uložite

Unboxing Xiaomi PowerBank – Mnogo više nego što uložite

Mnogo je brendova danas koji proizvode “power bank” ali dešava se da neki nemaju dovoljnu izlaznu snagu za odredjene telefone, neki dovoljan kapacitet, a i kad se desi da se sve nadje u jednom uredjaju cena je previsoka. Na tržistu je i dosta poznatih brendova koji mogu da Vam ponude ono što tražite ali je ugradjivanje zbog nekog poznatog imena van svake granice, pa tako i obična baterija malo većeg kapaciteta može daleko više da predje u trocifren broj Evra.

Za taj problem su se pobrinuli Kinezi ali ne u onakvom izdanju u kakvom smo navikli, već kao dokaz da i oni mogu da izmisle i naprave proizvod istog kvaliteta kao premium brendovi ali da to ne mora da košta previše. Dokaz svega toga potiče iz Xiaomi-a, prvo odlični telefoni, pa oprema za njih uz koje spada i njihov poznati PowerBank. On dolazi u tri oblika različitih kapaciteta: od 16000 mAh, 10400 mAh (koji trenutno imamo na unboxingu) i 5000 mAh.

Nalazi se u lepoj beloj kutiji koja sa strane ima stiker koji dokazuje da je ovo originalan proizvod.

Unutar kutije se nalazi još jedna mini kutijica koja odvaja sam power bank sa uputstvom i kabla pa čini da sve izgleda uredno i bez poskakivanja komponenti u kutiji prilikom transporta što znači da se ovaj brend zaista posvetio detaljima koji čine da korisnik oseća da otvara neki premium uredjaj.

Unutar kutije dobijamo USB 2.0 dužine 10 cm koji služi za punjenje telefona, a i samog power banka, uputstvo koje piše na kineskom jeziku i sam power bank koji preko glavnih konektora i indikatora ima zalepljenu zaštitnu foliju.

Ispod samog power banka se nalazi informacija o kapacitetu od 10400mAh i izlaznoj snazi koja iznosi 5V i 2.1 Ampera što je zaista impresivno za samu cenu uredjaja, ove brojke govore da mogu napuniti telefon od 3000mAh čak 3.5 puta istom brzinom kao običan punjač zbog odlične izlazne snage, odličan je za tablet računare, fotoaparate i još mnogo gedžeta koji imaju kapacitet manji od 5000 mAh.

Veoma je kompaktan, malo je teži nego sto izgleda, mi cenimo oko 250 grama, u svakoj torbici će lagano stati jer je manji od veličine prosečnog novčanika, a puno donosi, jer ipak 10400 mAh je velika sigurnost da ne ostanete bez telefona na nekom putovanju.

Ovaj uredjaj teško mozete naći u maloprodaji na Balkanu ali ipak je 2015. godina i što bi čekali na naše trgovce, jednostavno kartica u ruke, PayPal nalog i ovaj uredjaj se moze naci prosečno po ceni od 25 dolara na Ebay-u ili Amazonu, dok na primer Samsungov power bank od 10000 mAh ne mozete naci ispod 95 Evra, a posao će obavljati isto.