Home Android Aplikacije Voice Chat 2.0 donosi opcija sa Clubhouse u Telegram

Voice Chat 2.0 donosi opcija sa Clubhouse u Telegram

Većina uspješnih aplikacija kopiraju jedne druge, a to se posbno primjeti kada se pojavi novi takmičar sa do sada ne viđenim idejama. To je bio slučaj sa TikTok-om i čini se da se istorija ponavlja sa Clubhouseom.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Gotovo svi od Facebook-a do Telegram-a pokušavaju da naprave svoju verziju sve popularnijeg masovnog voice chata. Nije iznenađujuće što Telegram, koji je došao do izražaja početkom ove godine, prati trendove i u svom najnovijem ažuriranju funkcije Voice Chat. Voice chatovi su zapravo stigli krajem prošle godine kao Telegramova verzija grupnog poziva. Nudio je jednostavnije kontrole, ali je istovremeno smeštao više učesnika koji su prevazilazili vaše Telegram grupe.

Stigla Apple iOS 14.4.2 i iOS 12.5.2 ažuriranja

Voice chat sada podržava neograničene brojeve i za kanale i za javne grupe, prilično slično onome što Clubhouse radi. Takvi chatovi su privremeni po difoltu i mogu se snimati i kao takvi jasno obeležavati kako bi se izbegli nesporazumi oko privatnosti. Gotovo kao Zoom i njegovi srodnici, postoji čak i  “raise hand” funkcija za interaktivnije učešće. Sve veći broj klonova Clubhouse karakteristika, verovatno pokazuje kuda vode društvene mreže i usluge razmene poruka. I dok je Clubhouse i dalje dostupan samo za pozive na iOS-u, funkcija Telegram Voice Chats-a 2.0 već se objavljuju za širu javnost.

Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona za maj

Da ne bude kako samo kopira, najnovije ažuriranje Telegrama takođe donosi nekoliko funkcija koje nisu povezane sa voice chatom, kao što je na primer mogućnost otkazivanja poslate poruke pre nego što je zaista pošaljete. Korisnici Android-a takođe dobijaju posebnu poslasticu koja im omogućava da odaberu koju će akciju preduzeti kada prevuku ulevo na chatu na listi.

Objavljen detaljan pregled korisničkih informacija koje Google prikuplja

            

(pcpress)