Home Android Telefoni Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona za maj

Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona za maj

Huawei P50 serija telefona koja bi trebala pokrenuti post Android fazu Huaweija, odnosno oni bi trebali stići sa Android forkom koji se naziva HarmonyOS i koji će omogućiti dalje softverske nadogradnje Huawei telefona.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Predstavljanje Huawei P50 serije je trebalo biti održano krajem ovog mjeseca, ali prema novom izveštaju, izgleda da je lansiranje pomereno iz razloga koji su u vezi sa operativnim sistemom HarmonyOS. Telefoni se navodno nalaze u beta 3 test fazi već dve nedelje i izgleda da ceo proces ne ide glatko. U izveštaja se ne navodi mnogo informacija, ali se pretpostavlja da je potrebno još neko vreme kako bi Huawei potpuno optimizovao svoju Harmony OS platformu, da bi se u potpunosti rešio Androida. Kao rezultat, lansiranje je navodno pomereno za maj. Po ranijim najavama, telefon je trebalo da se pojavi krajem marta.

Objavljen detaljan pregled korisničkih informacija koje Google prikuplja

Aktuelni uređaji kompanije Huawei, poput Mate X2, rade na Androidu, a beta verzija njihovog HarmonyOS-a već je bila dostupna za preuzimanje na nekoliko uređaja, kao što su Mate 30 i MatePad Pro od decembra 2020. Kineska kompanija planira zvanično da izbaci svoj HarmonyOS u aprilu, a do kraja marta će predstaviti i takozvani roadmap unapređivanja svog OS-a. Prema poslednjim informacijama P50 serija će imati tri modela: P50, P50 Pro i P50 Plus. Sudbina Lite modela iz P50 serija ostaje pod upitnikom.

Iz Honora poručuju kako će napraviti bolji telefon od Huawei P i Mate telefona

(pcpress)