Home Ostalo Internet Objavljen detaljan pregled korisničkih informacija koje Google prikuplja

Objavljen detaljan pregled korisničkih informacija koje Google prikuplja

U poslednje vrijeme korisnici počinju shvatati kako ništa ne Internetu nije besplatno, te kako taj “besplatni” sadržaj i usluge plaćaju svojim privatnim podacima, a to počinje smetati sve većem broju korisnika.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Apple želi da pokaže koliko brinu za ovaj segment, pa su zato nedavno objavili kako će njihovi korisnici sami da biraju sa kim će deliti svoje podatke, kao i šta će od podataka deliti. Takođe, aplikacije u njihovoj online prodavnici moraju da budu transparentne u vezi sa podacima koje prikupljaju od korisnika.

Xiaomi Mi 11 Pro i Mi 11 Ultra telefoni će imati dodatni ekran sa zadnje strane telefona

Kako bi održali korak sa rivalima i Google je odlučio da bude transparentniji, pa su tako objavili detalje u vezi sa Gmail aplikacijom i Google pretraživačem, a koji se tiču privatnosti korisnika i podataka koje prikupljaju. Iz alternativnog Internet pretraživača DuckDuckGo odlučili su da iskoriste ovu situaciju kako bi kritikovali Google i “neverovatnu količinu podataka” koju oni skupljaju o korisnicima. Na društvenoj mreži Twitter komentarisali su kako “nije čudno to što je Google mesecima odugovlačio sa objavljivanjem podataka, s obzirom na to šta su sve objavili“.

Nestašica procesora koji se ugrađuju u Android mobilne telefone

Rekli su još i da špijuniranje korisnika nema baš nikakve veze sa razvojem dobrog internet-pretraživača ili internet-preglednika, a kao dokaz su, naravno, ponudili svoje proizvode. Razlika između podataka koje prikupljaju DuckDuck Go i Google je najbolje vidljiva u fotografiji koju je DuckDuckGo objavio, a gde se vidi koje sve podatke ljudi pristaju da daju kada koriste Google pregledač i Google Chrome.

AnTuTu banovao Realme GT telefon nakon što su pronašli dokaze o varanju u testovima

Za detaljan pregled, kliknite na sliku ispod.

(b92)