Home Android Aplikacije WhatsApp je prepao broja korisnika koji ih napuštaju i pomjerio prihvatanje novih...

WhatsApp je prepao broja korisnika koji ih napuštaju i pomjerio prihvatanje novih uslova korištenja za maj

Nakon što su najave obaveznog prihvatanja novih uslova korištenja popularne aplikacije za komunikaciju – WhatsApp, koji stupaju na snagu 8. februara, a prema kojima WhatsAppov vlasnik Facebook dobija uvid u informacije o korisnicima (barem izvan Evropske Unije) koje do sada nisu razmjenjivali, kompanija je odlučila odgoditi datum primjene novih uslova korištenja do 15. maja ove godine.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Korisnici WhatsAppa ovih dana su mogli svjedočiti kako im je aplikacija izbacila obaviještenje o novim uslovima korištenja i pravilima privatnosti koje moraju prihvatiti do 8. februara ili će im nalog biti deaktiviran. Novi uslovi korištenja, za korisnike izvan Evropske Unije, dopuštaju Facebooku korištenje ličnih informacija koje do sada nisu bile dostupne. S obzirom da je Facebook poprilično loše izveo najavu dublje integracije s WhatsAppom po pitanju dijeljenja podataka, alternativne aplikacije poput Signala ili Telegrama zabilježile su značajan rast korisnika, dok se WhatsApp s druge strane našao na udaru javnosti.

Ovo je lista 27 uređaja koji dobijaju MIUI 12.5 nadogradnju

Samsungove prve kamere ispod ekrana neće biti na telefonu

U pokušaju saniranja medijske štete, iz Facebooka su javili kako produžavaju rok za prihvatanje novih uslova korištenja i pravila privatnosti na 15. maj ove godine. U zvaničnoj objavi WhatsApp se žali na dezinformacije koje su se proširile oko novih promjena i obećava bolju komunikaciju oko sigurnosti i privatnosti aplikacije u budućnosti.

9 od 10 novih telefona, aktiviranih u SAD tokom praznika su Apple iPhone uređaji

Apple patent donosi Touch Bar tehnologiju na kompletnu MacBook tastaturu

Ako pitate nas šta da uradite, definitivno napustite WhatsApp pa i sve aplikacije u Facebook vlasništvu (mi ih koristimo preko web browsera – op. ur.). Većina nas u redakciji je ugasila WhatsApp nalog istog trenutka kada smo saznali da ga Facebook kupuje i koristimo Telegram kao primarnu aplikaciju za dopisivanje. Signal je sigurniji i od Telegrama, ali Telegram ima daleko više opcija. A kako odgovoriti onima koji se žale kako im svi kontaktni nisu na Telegramu ili Signalu? Jednostavno, nagovorite svoje najbliže kontakte, porodicu i prijatelje da pređu, a ostali ako vas trebaju imaju pozive i SMS.

Star Wars: Battlefront II je besplatan na Epic Games sprodavnici

Samsung predstavio Galaxy S21 i Galaxy S21+ telefone

(balkanandroid/mobhr)