Home Aplikacije WhatsApp uvodi mogućnost slanja novca

WhatsApp uvodi mogućnost slanja novca

WhatsApp kaže da su njegova digitalna plaćanja otvoren model koji će mu omogućiti da u budućnosti doda još partnera. Potrošačima se neće naplaćivati naknade za korišćenje usluge, ali trgovci će plaćati naknadu za obradu za primanje plaćanja. Korisnici moraju da povežu kreditnu ili debitnu karticu sa svojim WhatsApp nalogom, a transakcije su osigurane ili otiskom prsta ili šestocifrenim PIN-om.

Samsung bi mogao proizvoditi čipove za Huawei

WhatsApp već neko vreme ima digitalne uplate „peer-to-peer“. Lansirala je zatvorenu beta verziju u Indiji 2018. godine, a mnogi su očekivali da će ta zemlja biti prvo zvanično mesto za plaćanje WhatsApp-om. No, kako TechCrunch napominje, Facebook se bavio brojnim regulatornim pitanjima u Indiji i tamo ima pomalo komplikovanu istoriju; plan za 2017. godinu da omogući besplatan pristup Facebook-u izazvao je kritike i doveo do optužbi za digitalni kolonijalizam.

Facebookova kupovina GIPHYa pod istragom

Facebook je kupio WhatsApp za oko 19 milijardi dolara 2014. godine. Od februara je usluga za razmenu poruka imala više od dve milijarde korisnika.

Recenzija i test Samsung Galaxy Note10 lite

(pcpress)