Home Ostalo Internet Facebookova kupovina GIPHYa pod istragom

Facebookova kupovina GIPHYa pod istragom

GIPHY

Planetarno popularna društvena mreža Facebook nastavlja nakon Korone s akvizicijama. Tako se sada na redu našao GIPHY, odnosno internetska stranica koja služi za pretragu i korištenje GIF slika. Nemojte zaboraviti kako je GIPHY već neko vrijeme integriran unutar Messenger aplikacije za komunikaciju, kada se pretražuju GIF sadržaji.

„OnePlus Pods” dobivaju svojevrsnu potvrdu unutar Androida 11

Upravo taj GIPHY već duže vrijeme predmet je žudnje čelnika iz Facebooka. Te su se isti odlučili na brzopoteznu kupovinu. Prema navodima Facebook je za GIPHY izdvojio pozamašnih 400 milijuna dolara. „Britansko tijelo za borbu tržišnog natjecanja (CMA)” optužilo je Facebook kako je kupovinom namjerno spriječio konkurente u zauzimanju tržišnog udjela kada se radi o GIF sadržajima. Velikoj Britaniji odmah se priključila i Australija uz navode kako Facebook želi kupovinom GIPHY-a pristupiti dodatnim podatcima korisnika navedene GIF internetske stranice.

Adobe objavio Photoshop Camera aplikaciju za Android i iOS uređaje

CMA je naložila objema stranama kako GIPHY-u tako i društvenoj mreži Facebook da dok traje istraga obje strane rade neovisno jedna o drugoj a ako rezultati po Facebook budu negativni, odnosno ako se ne dokaže ikakva sumnja, Facebook već ima planove s GIPHY. Pojedini ljudi unutar Facebooka kazuju kako ova društvena mreža planira GIPHY integrirati unutar Instagrama pod čijim je okriljem Facebook.

Glasine spominju da bi OnePlus Z mogao imati jako konkurentnu cijenu

Bez obzira na sve, Mark Zuckerberg i njegova društvena mreža po ovim pokazateljima žele i u narednim godinama ostati broj jedan kada govorimo o društvenom životu na „mreži svih mreža” Internetu.

(PhoneArena)