Home Ostalo Gadgeti Xiaomi je ove godine postao najveći svjetski proizvođač pametnih satova i narukvica

Xiaomi je ove godine postao najveći svjetski proizvođač pametnih satova i narukvica

Nedavno je IDC objavio da kompanija Apple dominira na polju nosivih uređaja globalno, a ovo se posebno odnosi na kategoriju slušalica, gde AirPods imaju veliku popularnost. Sada novi izveštaj analitičke kompanije Canalys, koji se fokusira samo na pametne narukvice, sugeriše da je tržište fitnes narukvica, pametnih satova i fitnes trakera ostvarilo ukupan rast isporuke od 65 procenata na globalnom nivou, zaključno sa trećim tromesečjem.

Tokom pomenutog perioda, Xiaomi je ostvario najveću isporuku o ovoj kategoriji na globalnom niovu. Kineska kompanija je isporučila 12,2 miliona uređaja uz godišnji rast od 74,4 procenta i ima 27% tržišnog učešća. Na drugom mestu nalazi se Apple sa 15% tržišnog učešća, a za 60 procenata kompanijine isporuke je zadužen najnoviji Apple Watch Series 5.Nedavno je IDC objavio da kompanija Apple dominira na polju nosivih uređaja globalno, a ovo se posebno odnosi na kategoriju slušalica, gde AirPods imaju veliku popularnost. Sada novi izveštaj analitičke kompanije Canalys, koji se fokusira samo na pametne narukvice, sugeriše da je tržište fitnes narukvica, pametnih satova i fitnes trakera ostvarilo ukupan rast isporuke od 65 procenata na globalnom nivou, zaključno sa trećim tromesečjem.

Tokom pomenutog perioda, Xiaomi je ostvario najveću isporuku o ovoj kategoriji na globalnom niovu. Kineska kompanija je isporučila 12,2 miliona uređaja uz godišnji rast od 74,4 procenta i ima 27% tržišnog učešća. Na drugom mestu nalazi se Apple sa 15% tržišnog učešća, a za 60 procenata kompanijine isporuke je zadužen najnoviji Apple Watch Series 5.

Huawei se našao na trećem mestu sa 5,9 miliona isporučenih uređaja i tržišnim učešćem od 13 procenata. Kompanija je zabeležila godišnji rast od 243% zahvaljujujući prodaji u Kini. Fitbit je zabeležio najmanji rast, ali drži četvrto mesto, dok je Samsung peti najviše zahvaljujući pristupačnom Galaxy Fit trekeru.

(benchmark)