Home Ostalo Gadgeti Xiaomi predstavio Redmi Smart TV MAX televizor

Xiaomi predstavio Redmi Smart TV MAX televizor

Da se Xiaomi ozbiljno bacio na proizvodnju televizora prikazuje, nakon 43″ i 65″ modela, predstavljanje Redmi Smart TV MAX televizora, sa ogromnim 98-inčnim ekranom. LCD panel ima 4K rezoluciju i 60Hz osvežavanje, a pokriva 85% NTSC spektra boja.

Televizor podržava HDR, podržan sa 192 zone lokalnog zatamnjenja (uz direktno LED pozadinsko osvetljenje). Procesor devete generacije za obradu slike koristi 20 tehnologija za poboljšanje prikaza sadržaja. Za zvuk su zadužena četiri zvučnika, plus Dolby i DTS dekodiranje. Postoje tri HDMI porta i S/PDIF izlaz.

Redmi Smart TV MAX pokreće Amlogic T972 čipset (4x Cortex-A55 jezgra, Mali-G31MP2 GPU), a tu je i do 4GB RAM-a i 64GB eMMC skladišnog prostora. TV koristi Xiaomijev PatchWall softver, koji ide preko Android TV platforme.

Televizor će se od 9. aprila prodavati u Kini poceni od oko 2835 dolara što je trenutno oko 2610 evra, to je cena koja je nekoliko puta niža od većine 98-inčnih televizora na tržištu. Za sada nije poznato da li će Redmi Smart TV MAX biti dostupan globalno.

(benchmark)