Home Android Telefoni 5,9-inčni HTC One Max predstavljen

5,9-inčni HTC One Max predstavljen

HTC je prije nekoliko sati objavio One Max phablet. On posjeduje 5,9-inčni IPS ekran, i pokreće ga Snapdragon 600 čipset koji sadrži 4-jezgarni 1,7GHz Krait 300 centralni procesor, Adreno 320 grafički procesor i 2GB RAM memorije.

Baš kao originalni One, HTC One Max ima 4MP UltraPixel kameru na svojim leđima sa LED blicem, koja je sposobna da snima 1080p pri 30fps-a i 720p pri 60fps video zapise, ali ovaj put nije uključena optička stabilizacija slike.

HTC One Max dolazi u prepoznatljivom aluminijumskom kućištu koje je premijerno predstavljeno na prvobitnom HTC One-u. Ovog puta, zadnji panel ima mogućnost skidanja, a tu je i slot za microSD kartice, koji vam omogućava da proširite kapacitet izvan 16GB ugrađene memorije.

Baterija još uvijek nije zamjenljiva. Međutim, njen kapacitet od 3300mAh, kako su rekli, je dovoljan za do 28 sati razgovora ili 585 sati mirovanja, tako da ne morate da brinete o tome previše.

One Max takođe dolazi sa senzorom za otisak prstiju na leđima. Možete otključati aparat samo jednim prelaskom prsta na malom kvadratiću (senzoru) ispod kamere. HTC je omogućio i brzo pokretanje aplikacija, što znači da možete iskoristiti One Max za automatsko pokretanje aplikacija po vašem izboru, u zavisnosti od prsta kojeg koristite za otključavanje.

HTC One Max radi na Android-u verzije 4.3 Jelly Bean sa sopstvenim HTC Sense 5.5 korisničkim interfejsom povrh toga. Beats Audio podrška je izostavljena, ali su tu BoomSound stereo zvučnici, još veći i jači nego ikada.

Ovaj phablet će stići na evropsko i azijsko tržište do kraja ove nedjelje, dok će SAD sačekati kraj godine. Tačna cijena tek treba da bude otkrivena.

HTC priprema posebnu liniju dodatne opreme za One Max, uključujući kapacitivnu aluminijumsku olovku, Power Flip masku koja nosi u sebi dodatnu bateriju od 1200mAh, HTC Fetch pribor za lociranje uređaja i nedavno najavljeni BoomBass zvučnik.

(gsmarena)