Home Android Telefoni Pojavili se renderi i specifikacije Honor 50 serije telefona

Pojavili se renderi i specifikacije Honor 50 serije telefona

Honor je proizvođač telefona kojeg je Huawei prodao konzorcijumu kineskih kompanija, a koji uskoro planira veli povratak na svjetsko tržište. S obzirom da više ne pripada Huaweiju, ne podliježe niti američkim sankcijama (barem zasad? op.a.).

Balkan Android slavi osmi rođendan i nagrađuje svoje posjetioce

Bilo kako bilo, Honor priprema novu liniju modela pod nazivima Honor 50, Honor 50 Pro i Honor 50 SE. Sama nomenklatura, ali i dizajn neodoljivo podsjećaju na Huawei P50 liniju koja je takođe u pripremi, što je i razumljivo s obzirom da je razvoj počeo dok je Honor bio dio matične kompanije, tj. Huaweija. Tako su danas još jednom procurili zvanični renderi, ali i neke od specifikacija. Honor 50 SE će biti uređaj srednjeg cjenovnog razreda sa 6,78-inčnim LCD ekranom, a pokretaće ga  MediaTekov Dimensity 900 procesor. Za fotografiju i video biće zadužene 108 MP primarna kamera, 8 MP ultraširokougaona i 2 MP macro kamera. Baterija će imati kapacitet od 4000 mAh s podrškom za 66W brzo punjenje.

Facebook dodao nove vizuelne teme u Messenger aplikaciju

Honor 50 dolazi sa 6,57-inčnim OLED ekranom, Snapdragonom 778G te setom kamera koje čini 108 MP primarna, 8 MP ultraširokokutna te 2 MP macro. Sa selfije će biti zadužen 32 MP senzor. Kapacitet baterije ovog modela će biti 4300 mAh, s podrškom za 66W brzo punjenje, kao i na SE modelu. Najjači model će nositi ime Honor 50 Pro, sa 6,72-inčnim OLED ekranom i istim setom kamera kao na Honor 50 modelu, s tom razlikom što će selfie senzor raspolagati s 12 MP. Ono što će Pro model izdvajati od prethodna dva je brzo punjenje snage 100W, koje će njegovu 4000 mAh bateriju od 0 do 100% napuniti za svega 25 minuta.

Razbuktava se COVID-19 među proizvođačima čipova na Tajvanu

Cijene za sada nisu poznate, kao ni tržišta na kojima će se prodavati, ali ako je vjerovati najavama jednog evropskog distributera, Honorovi telefoni će stići i u region.

Amerikanci uveli nove sankcije za 59 kineskih kompanija

(mobhr)