Home Android Telefoni Prve glasine spominju kako će Galaxy S22 i Galaxy S22+ posjedivati senzor...

Prve glasine spominju kako će Galaxy S22 i Galaxy S22+ posjedivati senzor glavne kamere od 50 megapiksela

Samsung već godinama u svojoj Galaxy S seriji koristi praktično iste 12 megapikselne senzore kamera uz manja poboljšanja. Naravno, konkretno mislimo na “obični” i “plus” model, dok Ultra naravno ima sada već čuveni 108 megapikselni senzor.

Balkan Android slavi osmi rođendan pa nagrađuje svoje posjetioce. Klikni da učestvuješ u nagradnoj igri.

To se neće desiti sa Galaxy S22 generacijom, a prema navodima dojavljivača Trona, Samsung će promeniti svoju filozofiju za narednu premijum seriju telefona. Kamere Galaxy S21/S21+ telefona su imale glavni 12MP modul sa velikim pikselima i 64MP modul za zumiranje ali za Galaxy S22 i Galaxy S22+ to će biti drugačije.

Microsoft zvanično najavio Windows 11
Pomenuta dva telefona će imati 50MP glavnu kameru, 12MP telefoto modul sa 3x optičkim zumiranjem i 12MP ultraširoku kameru. Ovo ne znači da će veliki pikseli izostati sa senzora. Samsung ima veliki 1/1.12″ 50MP senzor sa 1.4µm pikselima, koji idu do 2.8µm uz pixel-binning. Takođe, moguće je da će Samsung u međuvremenu objaviti i GN senzor treće generacije.

Predstavljeni Honor 50 SE, Honor 50 i Honor 50 Pro telefoni

Ukoliko se ove glasine ispostave kao tačne, standardni i Plus Galaxy S modeli neće imati periskop kameru ni sledeće godine, jer će to biti rezervisano za Ultra modele (iz S i Note serije).

(balkanandroid/benchmark)