Home Android Tableti Alcatel predstavio 3 telefona i 1 tablet

Alcatel predstavio 3 telefona i 1 tablet

Alcatelovu novu liniju telefona i tableta karakterišu niske cene, veliki ekrani, AI-poboljšane kamere. Alcatel i majka kompanija TCL su tokom ovogodišnjeg MWC-a predstavili pregršt novih uređaja, koji uključuju Alcatel 3/3L i Alcatel 1S telefone, kao i Alcatel 3T 10 tablet.

Alcatel 3 je najskuplji model u novoj liniji, ali i sa najboljim karakteristikama. Uređaj iz srednjeg segmenta karakteriše 5.9-inčni Super Full View ekran sa HD+ (1560 x 720p) rezolucijom, tanki okviri i mali izrez u obliku kapljice u koji je smeštena 8MP selfi kamera. Na poleđini se nalazi sistem sa dve kamere (13MP + 5MP) sa AI poboljšanjima i senzor otiska prsta. Za verifikaciju će moći da se koristi i Face Key opcija prepoznavanja lica. Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 439 čipset, uz Android 8.1 Oreo (Pie nadogradnja stiže narednog tromesečja) i 3500mAh bateriju. Telefon će u kombinaciji sa 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora u Evropi koštati 189 evra. Postojaće i 3GB + 32GB varijanta, sa cenom od 159 evra.

Za one kojima je Alcatel 3 skup, tu je Alcatel 3L model. Vizuelno, ovaj telefon je gotovo identičan regularnoj varijanti, ali umesto sjajne završnice implementira generički plastični panel, sa metalik završnicom. Kako bi se dodatno smanjili troškovi proizvodnje, 3L model koristi Snapdragon 439 čipset i dostupan je sa samo 2GB RAM-a i 16GB skladišnog prostora. Telefon će biti dostupan od drugog tromesečja, po ceni od 139 evra.

Najjeftiniji u novoj liniji telefona je Alcatel 1S. Telefon ima 5.5-inčni displej sa 18:9 odnosom. Na poleđini je plastični panel sa metalik završnicom, a tu su smeštene dve kamere: 13MP (softverski nadograđena na 16MP) + 2MP, dok je s prednje strane smeštena 5MP kamera. Alcatel 1S ima 3GB RAM-a i 32GB skladišnog prostora. Telefon pokreće osmojezgarni Speadtrum čip, a sve napaja 3060mAh baterija. Cena telefona će iznositi 109 evra i takođe će biti dostupan od drugog tromesečja.

Na kraju, Alcatel je predstavio i novi tablet – Alcatel 3T 10. Tablet ima 10-inčni IPS displej, sa dve prednje kamere i bateriju kapaciteta 4080mAh. Isporučuje se uz Android 9 Pie i ima podršku za Google Assistant. Prisutno je 3GB RAM-a i 16GB skladišnog prostora. Alcatel nije objavio informacije o procesoru. Sa ovim tabletom, kompanija se fokusira na konzumiranje sadržaja. Tu je opcioni Audio Station dodatak, koji se može povezati na tablet i služi kao prenosivi zvučnik, a može da omogući do sedam sati reprodukcije muzike. Sadržaj se može reprodukovati sa eksternih uređaja zahvaljujući 3.5mm priključku, micro-USB portu i microSD slotu. Alcatel 3T 10 tablet će se prodavati po ceni od 179 evra, odnosno 229 evra sa Audio Station dodatkom u paketu.

(benchmark)