Home Ostalo Gadgeti Amazon je u saradnji sa MediaTek-om kreirao nove procesore za Echo pametne...

Amazon je u saradnji sa MediaTek-om kreirao nove procesore za Echo pametne uređaje

Amazon je predstavio novi AZ1 Neural Edge procesor koji će donijeti poboljšanja koja se tiču sposobnosti Amazonove virtualne asistentice Alexe.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

S novim procesorom spominju se poboljšanja kako što je energetska efikasnost i brži odgovori na pitanja te naredbe korisnika. Procesor je razvijen u saradnji s kompanijom MediaTek te će omogućiti prepoznavanje glasa na samim uređajima. AZ1 Neural Edge procesor nalazi se u novom Echo pametnom zvučniku, Echo Dot, Echo Dot sa satom te Echo Dot Kids Edition proizvodima, kao i u Echo Show 10 pametnom ekranu.

Zombero: Archero Killer je igra koja će vas držati danima uz vaš Android telefon

Pritom valja napomenuti kako će samo Echo zvučnicima i Echo Show 10 ekranu imati dovoljno memorije za novu tehnologiju prepoznavanja glasa na samom uređaju pri čemu više nema potreba za slanje audio materijala i materijala vezanog za interakciju u cloud okruženje kao na postojećim uređajima čime se skraćuje vrijeme za odgovor.

Znate li šta znače zelena i narandžasta tačka na iPhone sa iOS 14?

U budućnosti se očekuje još uređaja s ovim procesorom, a tehnologija će u početku funkcionisati samo na engleskom jeziku (planirano je i dodavanje podrške za druge jezike).

Xiaomi objavio budžetski Redmi 9A sa 6 GB RAM-a

(bug)