Home Ostalo Američki kongres danas saslušava direktore četiri najveće američke tehnološke kompanije zbog optužbi...

Američki kongres danas saslušava direktore četiri najveće američke tehnološke kompanije zbog optužbi za monopol

Danas će šefovi najvećih tehnoloških kompanija Facebook, Apple, Amazon i Google pristupiti saslušanju od strane američkih kongresmena, koji će nastojati utvrditi tržišnu moć tih giganata te dali guše konkurenciju.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Četvorica vodećih menadžera na pitanja kongresnika će odgovarati putem video-veze o svom poslovanju, monopolizmu i nelojajnoj konkurenciji. Tako će osnivač Facebooka Mark Zuckerberg morati opravdati zbog činjenice da je preuzimanjem Instagrama i WhatsAppa, Facebook postao previše dominantan na području društvenih mreža. Šef Applea Tim Cook moraće razjasniti zašto razvijaći aplikacijskih platformi za mobilne telefone iPhone moraju 15 do 30 posto dobiti prilikom prodaje dati Appleu, glavni oprerativac Googlea Sundar Pichai o monopolu svoje kompanije na području internet-pretraživača, a vlasnik Amazona Jeff Bezos na području internet-prodaje.

Qualcomm Quick Charge 5 tehnologija brzog punjenja će puniti bateriju telefona do 100% za 15 minuta

Poznato je i na koji način će se navedena četvorka braniti, pa će se Zuckerberg fokusirati na patriotsku američku priču te kako imaju konkurenciju u vidu kineskih kompanija. Cook će navoditi kako imaju veliku konkurenciju u vidu Android proizvođača Samsunga, LG, Huawei ili Google. Pichai će se braniti da imaju konkurenciju u vidu Amazon Alexa, Twitter, WhatsApp, SnapChat i Pinterest kompanija. Dok će Bezos pokušati objasniti kako Amazon nije tako velik, a ima konkurenciju u vidu Walmart, Shopify i Instacart kompanija.

Znate li razliku između WiFi 6 i Wifi 6E bežičnog standarda?

Smatrate li vi da su navedene kompanije prevelike i da guđe konkurenciju? A mi ćemo vas svakako informisati o rezultatima saslušanja.

(zimo)